Sport

Edzőként is olimpiát nyer az argentin focilegenda?

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 12:56

Javier Mascherano játékosként kétszer ünnepelhetett olimpiai bajnoki győzelmet, most szövetségi kapitányként is erre készül.

Javier Mascherano 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben már átélhette az olimpiai győzelem mámorát. Akkor még játékosként. Tizenhat évvel a második győzelem után ezúttal szövetségi kapitányként.

Mint általában, ezúttal is három túlkoros (alapvetően U23-as csapatok játszanak egymás ellen) lehet az olimpián szereplő fociválogatottakban. Mascheranónál Gerónimo Rulli (32 éves kapus, Ajax), Nicolás Otamendi (36, Benfica) és Julián Álvarez (24, Manchester City).

„Az volt a célunk, hogy nagyjából minden csapatrészt lefedjünk egy-egy rutinosabb emberrel” – idézi a szakembert a Kicker.

Rulli, Otamendi és Álvarez egyaránt tagja volt a 2022-ben Katarban felnőtt-világbajnoki címet szerző argentin válogatottnak, csakúgy, mint (a megsérülő Joaquín Correa helyére bekerülő) Thiago Almada.

Vagyis négy világbajnokkal, a kispadon pedig egy kétszeres olimpiai bajnokkal megy neki a labdarúgótornának Argentína. A labdarúgás küzdelmei már szerdán megkezdődnek Párizsban, Álvarezék Marokkóval mérkőznek meg első nekifutásra.

Nyitókép: Reuters/Thaier Al-Sudani

#Sport#foci#futball#labdarúgás#olimpia#párizs 2024

Címlapról ajánljuk