Sport

A drogdílerek is felkészültek a párizsi olimpiára

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 14:58

Áremelésre figyelmeztették az ügyfeleiket a játékok alatt.

Nemcsak a francia állam, de a drogdílerek is készen állnak a párizsi olimpiára – írja az AFP hírügynökség.

A lakásaikat bérbeadó párizsiaktól a jegyárakat megemelő közlekedési vállalatig mindenki pénzt akar csinálni a játékokon, és ez alól az alvilág sem kivétel. A drogdílerek stabil ellátást ígérnek, de arra figyelmeztetnek, hogy a kábítószerek drágulnak, és többet is kell rájuk várni, nemcsak a megnövekvő kereslet miatt, de azért is, mert a hatóságok nagyobb erőkkel lesznek jelen az utcákon.

A franciaországi drogkereskedelem már a járvány alatt átköltözött az okostelefonokra, Adrien Gabeaud büntetőjogász szerint egyfajta „uberizáció” figyelhető meg. A Telegramon és más hasonló titkosított üzenetküldő alkalmazásokon a dílerek már közölték ügyfeleikkel, hogy mire számítsanak az olimpia alatt:

Szolgáltatásaink árait a kihívást jelentő közlekedési feltételekhez és a magas kereslethez igazítjuk

– írta egyikük. Egy másik eladó arra figyelmeztetett, hogy a drog átadására nem kerülhet sor az utcán, mert a rendőrök figyelnek.

Egy büntetőügyvéd azt mondta az AFP-nek, hogy Párizsban egy gramm kokain 50-60 euróba kerül, de az olimpia alatt nyolcvanig is felmehet. „A dílerek alig várják, számukra ez olyan, mint egy kiárusítás” – tette hozzá.

Egyelőre azonban még nincs nyoma annak, hogy berobbant volna a drogbiznisz, és egy kábítószerügyi nyomozó is azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy nem látszik az olimpia hatása, anélkül is „elképesztő mennyiségű drogot kínálnak”. Nacer Lalam közgazdász pedig úgy látja: az, hogy a hatóságok az olimpiával vannak elfoglalva, több lehetőséget hagy a dílereknek Franciaország más részein.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Sport#olimpia#párizs#kábítószer#drog

Címlapról ajánljuk