Sport

80 ezer szurkoló előtt mutatta be Mbappét a Real Madrid

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 14:33

Az évek óta tartó átigazolási huzavona után 2024 júniusában pont került minden találgatás végére és hivatalossá vált, hogy Kylian Mbappé a Real Madridban folytatja a pályafutását. A francia világsztár hétfőn megérkezett a királyi gárdához, ma pedig a Bernabeu Stadionban először pillanthatta meg a világ Real mezben.

A legnagyobb sztárok előbb-utóbb a Real Madridban kötnek ki. Olyan ikonok után, mint Zidane, Figo, Ronaldo Nazario, Roberto Carlos, Kaká és Cristiano Ronaldo, mostantól Kylian Mbappé is fehérben játszik. A 25 éves francia világbajnok leigazolása azonban korántsem volt könnyű menet.

80 ezer szurkoló előtt mutatta be Mbappét a Real Madrid
Kylian Mbappé és Florentino Perez Fotó: Reuters


Az egész még 2018-ban kezdődött, mikor Cristiano Ronaldo távozott a klubtól. Ekkor röppentek fel először a pletykák, hogy kell valaki, aki a nagy CR7 nyomdokaiba léphet. Mbappénak azonban ekkor még bőven volt szerződése a Paris Saint-Germainnel. A blancók végül Eden Hazardot igazolták le. 

2021 nyarán Florentino Perez elnök állítólag már egy 210 milliós ajánlattal kereste meg a PSG-t. A párizsi klub jól is járt volna ezzel, hiszen ekkor még egy évig élt a játékos szerződése, így annyiért adhatták volna el, amennyiért csak akarják. Végül ez az üzlet elúszott, és Mbappé 2024 nyaráig hosszabbított a PSG-vel. Így Perez elnöknek már csak türelmesnek kellett lennie és végül idén nyáron ingyen igazolta le a világ egyik legjobb játékosát. A hivatalos bejelentés 2024. június 3-án történt meg a Real Madrid közösségi felületein.


Mbappé számára a franciákkal az elődöntő jelentette a végállomást. A támadó azonban nem pihent sokat, kevesebb mint egy héttel később meg is érkezett Madridba. Először orvosi vizsgálatokon esett át, majd jött a hivatalos találkozó Florentino Perezzel. Az elnökkel megcsodálták a Real tizenöt BL-trófeáját, amiből a francia sztárnak egyelőre még egy sincs, de ezért is érkezett a klubhoz, hogy ez a siker is elérhető legyen számára.

80 ezer szurkoló előtt mutatta be Mbappét a Real Madrid
Fotó: Reuters


Ezt követően Mbappé már teljes Real-szerelésben érkezett meg a Santiago Bernabeu Stadionba, ahol 80 ezres tömeg várta a klub új 9-esét. A szurkolók és a vezetőség mellett, az egykori klublegenda és honfitárs, Zinédine Zidane is köszöntötte a játékost. Mbappé ezután spanyol nyelven mondott beszédet,

Éjszakákon át álmodoztam arról, hogy egyszer majd a Real Madrid játékosa lehetek. Ez egy hihetetlen nap számomra, gyermekkorom óta erre vártam. Most már egy másik álmot szeretnék beteljesíteni, hogy felnőjek a klub történelméhez. Megígérem, hogy mindent beleadok, hogy szolgáljam a csapatot. Hala Madrid!

– fogalmazott Mbappé, aki a Perez elnöknek és a szurkolóknak is megköszönte a támogatást.

80 ezer szurkoló előtt mutatta be Mbappét a Real Madrid
Fotó: Reuters


Kylian Mbappé öt éves szerződést írt alá a Real Madriddal. A támadó augusztus 18-án mutatkozhat be a La Ligában, mikor a Real a Mallorca vendége lesz a spanyol bajnokság első fordulójában.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#real madrid#Kylian Mbappé

Címlapról ajánljuk