Sport

Több tízmilliót érő Herendi-porcelánnal jutalmazzák a Forma-1-es Magyar Nagydíj győzteseit

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 20:27

Idén remélhetőleg nem töri senki össze a trófeát.

Több tízmillió forintot érő Herendi-trófeákkal jutalmazzák a dobogós versenyzőket és a győztes konstruktőrt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon – írja a hvg.hu.

A hétfői sajtótájékoztatón bemutatták a díjakat: a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített neoklasszicista stílusú vázákon a „Császári bazsarózsa” nevet viselő különleges távol-keleti motívum látható. A trófea alapszíne a bézs, tükrében pedig a Hungaroring sziluettje jelenik meg. A győztes konstruktőr ugyanilyen mintájú Herendi dísztálat vihet haza. A kézzel készült trófeákat 18 karátos matt arannyal díszítették.

A hvg.hu szerint feltehetően mindenki abban bízik, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi malőr, amikor Lando Norris egy szerencsétlen mozdulattal összetörte a győztes Verstappen trófeáját.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a futam után lebontják az 1986 óta álló főépületet. A 2032-ig szóló szerződéshosszabbítás részeként megtörtént a közműhálózat fejlesztése és elkészült a főbejárat, illetve egy méltó fogadóközpont. A paddock területe 19 méterrel lett szélesebb, a 4-es és a 12-es kanyarban pedig a bukótér fel lett újítva. A Hungaroring is megemlékezik a harminc éve elhunyt Ayrton Sennáról: erre a hétvégére a róla elnevezett S-kanyar rázóköveit a brazil zászló színeire, zöld-sárgára festik.

A hétvégi hőségriadóra tekintettel párakapukkal és vízzel is készülnek a szervezők.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Sport#forma-1#hungaroring#magyar nagydíj#trófea#Herendi

Címlapról ajánljuk