Sport

A népszerű teniszszakértő leírta, miért most jön a neheze a wimbledoni bajnok számára

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 16:46

A nagy elődöknek is volt egy törés a karrierjükben. 

A Game, Set and Mats című népszerű teniszműsor arca, a korábbi világelső Mats Wilander szerint a Wimbledonban egymás után kétszer is diadalmaskodó Carlos Alcaraz számára most jön a neheze. Wilander a L'Équipe-nél vezetett rovatában (amelyet a welovetennis.fr szemlézett) a következőket írta: 

„Carlos Alcaraz most a harmadik legfiatalabb játékos (most 21 éves), aki négy Grand Slamet nyert, utánam és Björn Borg után. De mi is történt velünk? Huszonöt éves korunkban volt egy törés, ami után majdnem véget ért a pályafutásunk.

Már nem a tenisz volt a legfontosabb dolog az életünkben. Ezért gondolom azt, hogy a következő öt-hat év kulcsfontosságú lesz számára.

Nem különösebben meglepő, hogy nagyon fiatalon nyerni tudott. Már kölyökként, tinédzserként borzasztóan erős volt mentálisan.

Ez a wimbledoni siker viszont egyfajta robbanás. Talán még nem is fogta fel igazán, mit ért el, kik közé került. Csomó kérdést meg kell majd válaszolnia magának: mit akarok elérni valójában? Annyi Grand Slamet nyerni, amennyi csak lehetséges? Vagy tizenöt éven át világelsőnek lenni? Még harminchét évesen is versenyben lenni? Elérni a karrier Grand Slamet? (így hívják, amikor valaki egy adott naptári évben mind a négy Grand Slam-versenyt megnyeri – a szerk.)”

A nyitóképen Carlos Alcaraz és Katalin hercegné. Fotó: Andrew Parsons/Handout/Reuters

#Sport#tenisz#grand slam#wimbledon#Carlos Alcaraz

Címlapról ajánljuk