Sport

Győzelemmel hangolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a párizsi olimpiára

rtl.hurtl.hu

2024. július 13. 13:29

Varga Zsolt együttese hazai pályán játszotta utolsó mérkőzéseit az olimpiára való felkészülés jegyében, a Domino Trans Kupán. A tornagyőzelem nem sikerült, de a csapat nyertes meccsel zárt.

Négy nemzet részvételével csütörtökön vette kezdetét a Domino Trans nemzetközi férfi felkészülési torna, melyen hazánk együttese mellett Franciaország, Olaszország és Japán válogatottja ugrott vízbe.

A magyar csapat számára jól kezdődött a torna, ugyanis az első játéknapon ötméteresekkel meg tudták verni a francia pólósokat. Pénteken viszont, bár nagyot hajrázott a magyar vízilabda-válogatott, az olaszok ellen vereséget szenvedett.


A torna utolsó napján, Japán volt az ellenfél, ahol egy negyedet leszámítva meggyőző játékkal sikerült magabiztos győzelmet aratni. Veteránjaink vitték a prímet, Hárai Balázs négy, Varga Dénes öt gólt szerzett a találkozón. Varga Dénes így méltóképp búcsúzott a margitszigeti uszodától és a hazai közönségtől, hiszen az olimpiai bajnok klasszis a párizsi játékok után visszavonul a profi vízilabdától.

Győzelemmel hangolt a magyar férfi vízilabda-válogatott a párizsi olimpiára
Fotó: Waterpolo.hu


A magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmes lett a felkészülési tornán a veretlen Olaszország mögött. Pólósainkat legközelebb már csak az olimpián láthatjuk majd játszani. A magyar válogatott augusztus 5-én kezdi majd meg az ötkarikás játékokat a csoportmérkőzésekkel, ahol Japán és Franciaország ismét az ellenfele lesz, mellettük Szerbiával, Spanyolországgal és Ausztráliával is a csoportkörben találkozik.

Nyitókép: Waterpolo.hu

#Sport#olimpia#vízilabda#magyar vízilabda#Varga Dénes

Címlapról ajánljuk