Sport

Ángel Di María visszavonul az argentin válogatottól

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 20:52

Ugyanazon a napon, amikor a német lapok arról cikkeztek, hogy Thomas Müller visszavonulhat a német válogatottól, Ángel Di María bejelentette, hogy a Copa América döntőjével búcsúzik az argentin nemzeti együttestől.

Az argentin válogatott magyar idő szerint szerda hajnalban 2-0-ra legyőzte Kanadát, és ezzel bejutott a Copa América döntőjébe, ahol majd Uruguayjal vagy Kolumbiával mérkőzik.

A 36 éves Ángel Di María már tavaly arról beszélt szurkolóknak, hogy a 2024-es Copa América lehet az utolsó torna, amin argentin válogatottként részt vesz. Most ezt megerősítette.

„Ez az utolsó meccsem – idézi a dél-amerikai klasszist az Independent. – Nem tudok semmi olyat mondani, amit ne mondtam volna el korábban rengetegszer. Köszönetet kell mondanom minden argentinnak és annak a generációnak, amely lehetővé tette, hogy ennyi trófeát nyerjek.”

Az ügyben megszólalt Di María edzője, a szövetségi kapitány, Lionel Scaloni is, aki abban bízik, hogy esetleg sikerülhet még rábeszélni az edzőt arra, hogy megváltoztassa a véleményét. 

Nyitókép: Reuters/Agustin Marcarian

#Sport#futball#labdarúgás#foci#Copa América

Címlapról ajánljuk