Sport

Deschamps üzent a kritizálóknak: Mbappé már történelmet írt

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 16:42

A francia szövetségi kapitány védelmébe vette a csapat legnagyobb sztárját, akit számos kritika ért az Eb-n nyújtott teljesítményéért. Mbappé a tornán eddig csak egyszer talált be, tizenegyesből.

A francia válogatott tele van zseniális játékosokkal, de Kylian Mbappé fénye elhomályosítja a többieket. A Real Madrid friss igazolásától mindenki sokat várt az Európa-bajnokságon, ám sokak szerint a franciák 10-esének játéka elmarad az elvárttól.

Mbappé eddig egy gólt szerzett, a lengyeleknek talált be büntetőből a harmadik csoportmeccsen. Igaz, a teljes képhez hozzátartozik, hogy a játékosnak még az első mérkőzésen eltört az orra és azóta egy speciális maszkban tud csak játszani. A francia szövetségi kapitány úgy érezte védelmébe kell vennie Mbappét és kiosztotta a kritizálókat.

Nem gondolják, hogy már azzal is történelmet írt, amit eddig elért? Persze, ő még többet akar

– idézte Deschamps-t az ESPN.

Deschamps üzent a kritizálóknak: Mbappé már történelmet írt
Fotó: Reuters

A portugálok elleni negyeddöntőben Deschamps a hosszabbításban lecserélte Mbappét, így ő már nem állt a csapat rendelkezésére a tizenegyeseknél. A kapitány erről az esetről is beszélt. „Az orvosi csapat mindent megtett, hogy a pályán tudjuk tartani, de már a melegítésnél is volt egy kis hátproblémája” – mondta a szövetségi kapitány, aki kitért arra is, hogy az orrtörés miatt Mbappé nem tökéletesen fitt, de így is kulcsembere a csapatnak.

Az ő jelenléte, játéka alkalmazkodásra kényszeríti az ellenfeleket, még akkor is, ha nincs százszázalékos állapotban

– dicsérte a klasszist.

Mbappé mellet csapattársa, Youssouf Fofana is kiállt a válogatott sajtótájékoztatóján. „Kylian háromszor is betalált büntetőből a 2022-es vb-döntőben. Nem sok játékos mondhatja el ezt magáról. Én ezt csak róla tudom elmondani. Ő, vagy akár Antoine Griezmann olyan dolgokat értek el, amit nagyon kevesen. Ha ők beszélnek, akkor mindenki figyel” – fejtette ki véleményét Fofana.

Deschamps üzent a kritizálóknak: Mbappé már történelmet írt
Fotó: Reuters

Érdekesség, hogy Franciaország egyelőre egyetlen akciógólt sem szerzett ezen az Eb-n. Kizárólag büntetőből, öngól által, vagy tizenegyespárbajban tudtak eredményesek lenni. Ennek ellenére ott lesznek az Európa-bajnokság elődöntőjében július 9-én, az ellenfelük pedig Spanyolország lesz.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#franciaország#francia válogatott#didier deschamps#Kylian Mbappé

Címlapról ajánljuk