Sport

Az AI segít megvédeni a sportolókat a párizsi olimpia alatt

rtl.hurtl.hu

2024. július 1. 18:32

A mesterséges intelligencia támogatásával működő rendszer fog segíteni abban, hogy a párizsi olimpia résztvevőit minél kevésbé tudják online zaklatni. Nagyjából 15 ezer sportoló és 2 ezer hivatalos személy fiókját fogják monitorozni a főbb közösségi média platformokon (beleértve az X-et, a Facebookot, az Instagramot és a TikTokot) több mint 35 nyelven – írja a sportsmarketing.hu.

A visszaéléseket megjelölik, így az üzenetek legtöbbször el sem jutnak a sportolóhoz.

Az Olimpiai Esport Héten tesztelték az eszközt, méghozzá sikerrel. Ekkor az eseményen részt vevő sportolók közösségi média oldalaira érkező sértő tartalmakat figyelték. Beleértve a rágalmakat, a sértő képeket és hangulatjeleket vagy más olyan kifejezéseket, amik visszaélésekre utalhatnak.

17 000 nyilvános bejegyzést elemeztek, és a szakértői csoport végül összesen 49-et minősített sértőnek.

Párizsban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szakemberei is jelen lesznek az ötkarikás játékok alatt, hogy támogassák a résztvevőket, és nyomon követhessék a bejelentett zaklatásokat és visszaéléseket.

Ezenkívül lesznek újdonságok is: egy dedikált mentálhigiénés segélyvonal, illetve az Athlete365 Mind Zone, amely nyugodt helyet biztosít a sportolóknak a mentális felkészülésre.

Nyitókép: Reuters/Fabrizio Bensch

#Sport#olimpia#párizs#mesterséges intelligencia#online zaklatás#ai

Címlapról ajánljuk