Sport

Sallai Roland bekerült az Eb harmadik fordulós álomcsapatába

rtl.hurtl.hu

2024. június 28. 11:11

A whoscored.com Mbappé és Kvaratskhelia mellett Sallait is az utolsó csoportkör álomcsapatába választotta, de a statisztika alapján Schäfer és Wili Orbán is ott van a legjobbak között.

Bár a magyar válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Marco Rossi Sallai Rolandot nevezte meg a csapat legjobbjának, a támadóra pedig a whoscored.com is felfigyelt és 7,77 ponttal beválasztotta a forduló álomcsapatába. Az utolsó játéknap legjobbja Kylian Mbappé lett, akit Hvicsa Kvarachelia és Dani Olmo követ a rangsorban.


Sallai mellett Schäfer András is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott, ugyanis az Eb-csoportkörben ő lett az ötödik legtöbbet futó játékos. A magyar válogatott középpályása mind a három csoportmérkőzést végigjátszotta, és összesen 35,9 kilométert futott, derült ki az UEFA statisztikájából. Az Union Berlin játékosának csúcssebessége 32,6 km/óra volt, és ebben a mutatóban az első tíz helyezett közül csak a belga Timoty Castagne (33,3 km/óra) bizonyult jobbnak nála.

Sallai Roland bekerült a harmadik forduló Eb-álomcsapatába
Fotó: Reuters

Egy másik statisztikai mutatóban, a passzpontosságban is bekerült egy magyar a legjobbak közé: Kleinheisler László két mérkőzésen összesen tizenhatszor passzolt, és valamennyi labdája célba ért. A magyar válogatott védője, Willi Orbán pedig labdaszerzésben alkotott maradandót. Az RB Leipzig labdarúgója és az angol Marc Guéhi 26-szor csenték el a labdát az ellenféltől, amivel a lista élén végeztek.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#Sallai Roland#kleinheisler lászló#schafer andrás#willi orbán

Címlapról ajánljuk