Sport

Marozsán Dzsenifer: Megváltozott a futball, alig látunk technikai bravúrt

Ferkai MarcellFerkai Marcell

2024. június 27. 11:34

Ki tudná hitelesebben értékelni a foci-Eb magyar és német érdekeltségű csoportját, mint a magyar születésű, aztán a német női futballválogatottal a sportág legjobbjai közé emelkedő Marozsán Dzsenifer? A nemzeti együttessel olimpiát nyerő, majd a válogatottságtól visszavonuló irányító e-mailben válaszolt az rtl.hu kérdéseire.

Hogy tetszett a magyar válogatott teljesítménye?

Ott voltam a stadionban a németek elleni meccsen. Onnan úgy érzékeltem, hogy a magyarok nagyon jól kezdtek, alig néhány másodperc telt el, amikor máris volt egy kisebb lehetőségük. Aztán a harmincadik perc után egyre többször adták el a labdát, kezdett Németország dominálni. Azt nem mondom, hogy sok helyzetet dolgozott volna ki, de mindenképp többet volt nála a labda, és onnantól fogva már jobban kontrollálta a meccset, mint Magyarország.

Nagy vitát generált az első német gól, pontosabban Gündogan labdaszerzése. Szerinted szabályos volt a találat?

Igen, én úgy gondolom, hogy helyes döntés született. Ezen a szinten ezt jobban kellett volna levédekezniük a magyaroknak, ez így egy német ajándékgól volt.

Mit vártál a német válogatottól az Eb előtt, és mit vársz most, a csoportkör után?

Komoly teljesítménynek értékelem a megszerzett első helyet. A következő meccs sokkal-sokkal nehezebbnek ígérkezik, és nagyon fontos is lesz majd Dánia ellen. De én hiszek a csapat erejében, és sok sikert kívánok a fiúknak.

Az egyik legnagyobb játékintelligenciával rendelkező női labdarúgónak tartanak. Kit figyelsz a leginkább a férfiak Eb-jén a játéka miatt? Gondolom, a német Toni Kroos ott van a listán.

Óriási Real Madrid-drukker vagyok gyerekkorom óta. Úgyhogy nem is a nemzetisége, hanem a klubja miatt kezelem kiemelten Toni Kroost. De az én number one-om Luka Modric! Élmény nézni a játékát. Borzasztóan sajnálom őt, hogy ennyire rosszul alakult nekik a csoportkör. De még ennyi idősen is más szintet képvisel, mint az új generáció.

A mai fociból kiveszett a technika: futni kell, és védekezni – exkluzív interjú Marozsán Dzseniferrel, a női futball világsztárjával
Marozsán Dzsenifer klubja, a Lyon mezében bűvöli a labdát. Fotó: UEFA/Getty Images

Feltűnően sok gól születik távolról ezen a tornán. Szerinted miért?

Megváltozott a futball. Alig látunk technikai bravúrt. Most minden a taktikáról szól, hogy minél többet fuss, és jól védekezz. Talán ennek tudható be az is, hogy ennyire sok gól születik távoli lövésből.

Nyitókép: Thomas Eisenhuth/Getty Images

#Sport#foci#marozsán dzsenifer#futball#foci-eb#magyarország#németország#magyar válogatott#ma

Címlapról ajánljuk