Sport

Marco Rossi: Egy percet sem élveztem ebből az Európa-bajnokságból

rtl.hurtl.hu

2024. június 27. 12:01

A magyar válogatott az Eb-csoportkör utolsó meccséig reménykedhetett abban, hogy sikerül a nyolcaddöntőbe jutás. Azonban az Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetéseként Georgia megverte Portugáliát, ezzel a magyar csapat két vereséggel és egy győzelemmel búcsúzott a kontinenstornától. A kiesést követően Marco Rossi sajtótájékoztatón értékelte az elmúlt szűk két hetet.

Magyarország számára, csakúgy mint 2021-ben az idei Európa-bajnokságon is a csoportkör jelentette a végállomást, igaz ezúttal eggyel több pontot gyűjtött a válogatott. A továbbjutás ezúttal azon múlt, hogyan alakul a Portugália-Georgia mérkőzés, amit természetesen a magyar játékosok és Marco Rossi is figyelemmel kísért.

„Nem beszéltem senkivel a portugál meccs után, csak a szakmai stáb néhány tagjával osztottunk meg egymással néhány gondolatot az Európa-bajnokságról. A skótok elleni mérkőzés után négy napot kellett várnunk, hogy megtudjuk, mit játszik a többi csapat. Nem a mi kezünkben volt a sorsunk. Mindannyian csalódottak vagyunk, hogy így alakult. Az előző Eb-n egy pontra és hét percre voltunk a továbbjutástól, most a gólkülönbség döntött. A lényeg viszont ugyanaz, nem jutottunk tovább a legjobb 16 közé. Ez most mindannyiunknak nehéz, de úgy gondolom előre kell tekintenünk” – nyilatkozta a szerda este biztossá vált magyar kiesés kapcsán a szövetségi kapitány.

Marco Rossi: Egy percet sem élveztem ebből az Európa-bajnokságból
Fotó: Reuters

Marco Rossit kérdezték arról is, hogyan élte meg az idei Európa-bajnokságot és miként tekint a jövőre.

Jelen pillanatban számomra nehéz a jövőre gondolni, rövid és hosszú távon is. Most szükségem van rá, hogy kitisztítsam a fejem és kicsit pihenjek, annyira nagy volt a stressz. Egy percet sem élveztem ebből az Európa-bajnokságból. 

– mondta Rossi. Hozzátette: „Ennek az oka, hogy nagyon rosszul kezdtünk Svájc ellen. Az első félidő szörnyű volt, de összességében utána felálltunk és azt tettük, amit kell. A németek ellen nem hiszem, hogy tudtunk volna jobban játszani, a skótok ellen sikerrel jártunk, de ez most nem volt elég. Remélem Magyarország ott lehet a következő nagy tornákon, legyen szó világbajnokságról, vagy Eb-ről. De mindenkinek el kell fogadnia, hogyha nem kezdesz jól egy nagy tornán, akkor sokkal nehezebb lesz minden. Ezért kulcsfontosságú az első mérkőzés” – mondta Rossi, aki szerint a Svájc elleni vereség alapjaiban határozta meg a magyar Eb-szereplést és hozzátette, hogy a játékosokat viszont nem hibáztatja, de nem játszott mindenki top formában. 

Nem akarom kritizálni a játékosokat, mindent megtettek. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek és ez is hozzájárult a kiesésünkhöz. Jó csapatunk van, amely bárki ellen tud nyerni, de csak, ha mindenki 100 százalékos állapotban van

– fejtette ki a véleményét a tréner, aki beszélt arról is, hogy a mérkőzések során és többi csoport alakulása terén a szerencse sem állt igazán a válogatott mellett.

Marco Rossi: Egy percet sem élveztem ebből az Európa-bajnokságból
Fotó: Reuters

A szövetségi kapitányt arról is kérdezték az újságírók, hogy melyik volt a kedvenc pillanata az Eb-n. „Egyetlen pillanatot tudtam igazán élvezni, mikor a bíró lefújta a skót meccset, de ez is csak egy pillanat volt. Mint mondtam, az előző Európa-bajnoksághoz képest, ez az idei sokkal stresszesebb volt, az előzőt jobban élveztem.”

Marco Rossi hangsúlyozta továbbá, hogy egy-egy apróságtól eltekintve, mindent ugyanígy csinálna az Európa-bajnokságon. Emellett beszélt arról is, hogy a jövőre nézve a magyar válogatott fejlődése szempontjából szerinte az lenne a legfontosabb, hogy a játékosok csúcsformában érkezzen egy nagy tornára.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#marco rossi

Címlapról ajánljuk