Sport

Poharakkal dobálták az angol szövetségi kapitányt a szlovének elleni meccsen

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 10:40

Gareth Southgate csapata egy vérszegény gól nélküli döntetlent játszott a csoportkör utolsó fordulójában Szlovénia ellen, de így is csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé. A meccs után néhány szurkoló úgy fejezte ki elégedetlenségét, hogy műanyag poharakkal dobált az angolok vezetőedzője felé.

Az angol válogatottat az Európa-bajnokság kezdete óta komoly kritikák érik a mutatott játék miatt, nemcsak a drukkerek, hanem korábbi játékosok részéről is. A legtöbb elmarasztaló megjegyzés a kreatív játék hiányára irányul, mert bár az angol csapat tagadhatatlanul eredményes, hiszen a csoportja élén végzett, a világsztárokkal tele tömött gárda mégsem produkál közönségszórakoztató focit. A negatív megjegyzések kereszttüzében pedig a szövetségi kapitány áll, ugyanis sokan úgy vélik, képtelen csapattá kovácsolni egyéniségeket, másfelől pedig azt is sokan felróják neki, hogy nem a játékosok egyéni képességei, erősségei alapján határozza meg a taktikát.


A szlovénok elleni visszafogott teljesítményt követően Southgate-et a sajtótájékoztatón kérdezték a poharas incidensről is. 

Megértem az engem ért kritikákat, nem fogok meghátrálni előlük. A csapat szempontjából jobb is, hogy én kapom ezeket és nem ők, de az biztos, hogy ez nem használ a légkörnek, amiben készülnünk kell. Más, hasonlóan továbbjutott csapat esetén nem látok efféle reakciókat


– nyilatkozta az őt ért negatív hozzászólásokról Gareth Southgate.

Poharakkal dobálták az angol szövetségi kapitányt a szlovének elleni meccsen
Fotó: Reuters


Az angol szövetségi kapitány kitért a válogatott teljesítményére is és elmondta, hogy a második félidővel elégedett. “Nagyon büszke vagyok a játékosokra. A második játékrészt teljes egészében irányítottuk, és kialakítottunk néhány nagy helyzetet, amelyeket sajnos nem tudtunk értékesíteni, azonban a védekezésünk kompaktságát megőriztük. Természetesen szeretnénk pár gólt is szerezni, hogy mindenki boldogan mehessen haza, de nagyon örülünk annak, hogy megnyertük a csoportot.” – nyilatkozta Southgate.

Anglia válogatottja 1 győzelemmel és 2 döntetlennel került a nyolcaddöntőbe, ahol legnagyobb valószínűséggel Hollandiával játszik majd.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#anglia#angol válogatott#gareth southgate

Címlapról ajánljuk