Sport

Benne volt a levegőben, hogy Marco Rossi lemond, ha pont és győzelem nélkül esik ki a válogatott – állítja a fia

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 13:51

Nehezen indult a magyar válogatott számára az Európa-bajnokság, hiszen a Svájctól, majd Németországtól elszenvedett vereség után nulla ponttal állt a csapat. Az utolsó csoportmeccsen sikerült három pontot gyűjteni, aminek köszönhetően akár a továbbjutás is összejöhet, de a rossz start nemcsak a játékosokat, hanem a szövetségi kapitányt is megviselte, amiről Marco Rossi fia, Simone is beszélt.

Simone Rossi tavaly költözött Magyarországra, mikor az OSC vízilabda-csapatának igazolt játékosa lett. A Rossi családban azonban természetesen a labdarúgás is állandó témát szolgáltat, Simone és édesanyja személyesen tekintették meg a Magyarország-Skócia mérkőzést Stuttgartban. A vízilabdázó a meccs után az Indexnek nyilatkozott arról, hogy nehéz napokon van túl a család. 


„Meg kell mondanom, korábban sohasem láttam ilyennek apát, még akkor sem, amikor három éve a Puskás Arénában az akkori Európa-bajnokságon 3–0-ra kikaptunk Portugáliától. Nem, mert akkor jól játszottunk, még Szoboszlai Dominik nélkül is, és valahogy benne volt a levegőben, hogy szerzünk még pontokat. Most azonban nem ment a csapatnak, főleg Svájc ellen az első félidőben, és ez roppantul bántotta, aggasztotta apát. Láttam rajta, hogy emészti magát, nem érti, miért nem jön ki a befektetett rengeteg munka. Már-már depressziósnak tűnt” – mondta Rossi és hozzátette, hogy igazi megváltást jelentetett, hogy a skótok ellen sikerült nyerni.

Marco Rossi fia szerint a szövetségi kapitány lemondott volna, ha kikapunk a skótoktól
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Ekkora örömöt, felszabadultságot sem láttam még rajta, mint a vasárnapi meccs lefújásakor. Sok okból kifolyólag is. Egyrészt elkezdték bírálni, hogy miért Gulácsi Péter véd, és nem Dibusz Dénes. Nem beszélve arról, hogy már akkor is megkapta a magáét egyesektől, amikor Csoboth Kevint beválogatta a keretbe. És éppen Kevin mentette meg a válogatottat!” – mondta.

Másfelől van itt még valami, amit csak félve mondok ki. Nem beszéltem erről apának, és ő sem mondta nekem, de valahogy benne volt a levegőben, hogyha pont, illetve győzelem nélkül kiesünk, akkor lemond. Ismétlem, nincs rá bizonyítékom, de annyira levert, csalódott, elkeseredett volt, hogy bármit el tudtam képzelni


– nyilatkozta a portálnak Simone Rossi, aki szerint nemcsak a csapat, hanem édesapja jövőjét illetően is „életmentő” volt Csoboth 100. percben lőtt győztes gólja.

Marco Rossi szövetségi kapitányi kinevezése hivatalosan 2026. január 1-ig szól, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön is ő vezetheti a csapatot.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#marco rossi#simone rossi

Címlapról ajánljuk