Sport

Elképesztő apróság miatt előzte meg Dánia Szlovéniát a D-csoportban

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 13:58

Dánia és Szlovénia azonos pontszámmal és ugyanolyan gólkülönbséggel zárta az Európa-bajnokság csoportkörét. Végül egy paraszthajszál döntött a helyezésekről.

A C-csoportban kedd este lezárultak a küzdelmek. Az világos volt, hogy az angolok zárnak csoportelsőként de, hogy ki lesz a második és a harmadik, az első pillantásra nem tűnt egyértelműnek, hiszen Dánia és Szlovénia gyakorlatilag teljesen azonos mutatókkal végzett.

Elképesztő apróság miatt előzte meg Dánia Szlovéniát a D-csoportban
Fotó: Reuters

Az UEFA is megerősítette, hogy a két csapat ugyanannyi ponttal, egymással döntetlenre végezve, teljesen azonos rúgott és kapott góllal zárt. Ráadásul még sárga lapokat is ugyanolyan arányban kaptak a játékosok. De, csak a játékosok!

A statisztikába viszont nemcsak a játékosoknak kiosztott lapok kerülnek be, hanem azok is, amiket kispad számára ítélnek meg. A Szlovénia-Dánia meccsen pedig a játékvezető adott egy sárgát Milivoje Novaković, szlovén másodedzőnek. Így végül ez a lap volt a perdöntő, Dánia lett a csoportmásodik, Szlovénia pedig harmadik helyen jutott tovább.


Az, hogy dánok mennyire örülnek ennek a rangsornak kérdéses, hiszen az ők így már megkapták nyolcaddöntős ellenfelüket. Kasper Hjulmand együttese a házigazda Németországgal csap össze a nyolc közé jutásért. Szlovénia ellenfele még nem ismert.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#dánia#szlovénia#sárga lap#nyolcaddöntő

Címlapról ajánljuk