Sport

Szoboszlai Zsolt: Nem reális a nyolc vagy a négy közé jutásról beszélni

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 12:55

Szoboszlai Zsolt számára nemcsak azért különleges ez az időszak, mert láthatja a fiát a magyar válogatott csapatkapitányaként játszani az Európa-bajnokságon, hanem azért is, mert két korábbi tanítványa, Csoboth Kevin és Bolla Bendegúz is ott van a keretben. Az utánpótlásban tevékenykedő szakember a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a magyar csapat eddigi teljesítményéről, lehetséges jövőjéről és arról, hogy a fia könnyebben elérzékenyül, mint ő.

Szoboszlai Zsolt, Szoboszlai Dominik édesapja a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, hogy milyen élmény volt három szívének kedves játékost látni a skótok elleni győztes meccsen. „Az, hogy a fiam mellett Bolla Bendegúz is kezdett, Csoboth Kevin pedig győztes gólt szerzett a volt játékosaim közül, igazán felemelő érzés, büszke vagyok rájuk. Főleg azok után, ami addig történt. Azt gondolom, a türelmesebb, higgadtabb csapat győzött. 

Az eddigi mérkőzések legfontosabb tanulsága, hogy nem szabad feladni az elveinket. Nem szabad engedni abból a pimasz, csibészes futballból, amit a selejtezők során mutattunk

– nyilatkozta a mérkőzés kapcsán a magyar csapatkapitány édesapja.

Szoboszlai Zsolt: Nem reális a nyolc közé vagy a négy közé jutásról beszélni
Fotó: Reuters


A portál arról is kérdezte az utánpótlás szakembert, hogy ő miben látja a Svájc elleni 3-1-es vereség okait. „Több kezdőjátékosunk sem volt olyan szinten, folyamatosan játékban ebben az idényben, mint korábban, sérülés vagy egyéb probléma miatt. Akkor tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani a csapat, ha a játékosok a klubjukban hétről hétre megkapják a szükséges terhelést. Dominik is éppen abban az időszakban játszott kevesebbet a Liverpoolban, amikor az Eb-re való felkészülés szempontjából a legfontosabb lett volna” – fejtette ki ki álláspontját az idősebb Szoboszlai, aki kitért arra is, hogy fia helyzetét egy izomsérülés is rontotta, ami miatt külön edzett a társaktól a Skócia elleni találkozó előtt.

Szoboszlai Dominik édesapja azt is elárulta, hogy fia elérzékenyült a győztes meccs után. „Ő azért elpityeredett, kicsit Izland 2.0 volt számára a vasárnapi mérkőzés, de hát az ilyen találkozókért, élményekért futballoznak. Nálam viszont azért nehezebben törik el a mécses, az Izland elleni is, amikor nem tudtam kimenni a stadionba a Covid miatt, csak egy asztal tört el mellettem, véletlenül felborult. A skótok elleni meccset viszont Kevin kapufája után már elengedtem, nem bíztam benne, hogy sikerül még gólt szerezni” – mondta a szakember a mérkőzések érzelmi oldaláról.

Szoboszlai Zsolt: Nem reális a nyolc közé vagy a négy közé jutásról beszélni
Fotó: Reuters


Az NSO kérdésére Szoboszlai Zsolt elmondta véleményét arról is, hogy ha sikerül a magyar csapat számára a továbbjutás, akkor szerinte milyen jövő várhat az Eb-n a válogatottra.

Örüljünk neki, hogy újra az Európa-bajnokságon szerepel a csapat. Nem reális a nyolc vagy a négy közé jutásról beszélni. Ezek a gyerekek nem robotok, vannak érzéseik, olykor nehézségeik, nem lehet irreális elvárásokat rakni rájuk

– zárta gondolatmenetét Szoboszlai Zsolt.

Nyitókép: EM Sports Consulting

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#szoboszlai dominik#szoboszlai zsolt

Címlapról ajánljuk