Sport

Lukaku megszerezte 3. érvénytelen gólját, de végül így is nyertek a belgák

rtl.hurtl.hu

2024. június 22. 23:07

A belga válogatott 2-0-ra legyőzte a román csapatot szombaton a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon, így az E-csoportban két forduló után mindegyik együttesnek három pontja van.

A belgák (akik az első fordulóban meglepetésre kikaptak a szlovákoktól) egy távoli lövéssel nagyon gyorsan vezetéshez jutottak.

A 2. percben a román térfél közepén labdát szerzett a belga együttes, Lukaku előbb Dokut hozta játékba, a visszakapott labdát pedig a 16-oson belülről visszagurította Tielemans elé, aki 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

A románok hamar válaszolhattak volna, de nem tették. A folytatásban nagy fölényben futballozott az előnyben lévő csapat, sokszor jutott el ellenfele tizenhatosán belülre, ott azonban körülményesek voltak a játékosok, rossz megoldásokat választottak, és szerencséjük sem volt, így minden lehetőséget elpuskáztak. A helyzetek alapján többgólos belga vezetéssel kellett volna zárulnia az első félidőnek.

A második játékrész két román lehetőséggel indult, de aztán megint a belgák veszélyeztettek többet, Lukaku pedig a 63. percben majdnem a félpályáról kilépve megiramodott a labdával és futtából 16 méterről bal belsővel a jobb alsó sarokba lőtt. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert a VAR lest jelzett.

 A belgák sok gólt szerezhettek volna, de mivel a 80. percig csak eggyel vezettek, a románok reménykedhettek az egyenlítésben, és egy-egy labdaszerzés után, kontratámadásból néhányszor komoly veszélyt is teremtettek.

A 80. percben a belga kapus rúgta ki a labdát, amely gyakorlatilag átszállt mindenkin, De Bruyne csapott le rá, és a kifutó román kapust megelőzve a hálóba kotorta (2-0).

Ezzel minden eldőlt, már ami a mérkőzést illeti. Mert a belga sikerrel egyébként teljesen nyitottá vált a továbbjutás ebből a csoportból, Belgium, Románia, Ukrajna és Szlovákia egyaránt három ponttal várja az utolsó fordulót. 

E-csoport, 2. forduló:
Belgium–Románia 2-0 (1-0)
Köln, vezette: Marciniak (lengyel)
Belgium: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen – Doku (Carrasco, 72.), Tielemans (Mangala, 72.), Onana, Theate (Debast, 77.) – De Bruyne, Lukaku, Lukébakio (Trossard, 56.)
Románia: Nita – Ratiu (Sorescu, 90.), Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin (Olaru, 68.) – Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila (Hagi, 68.) – Dragus (Alibec, 81.)
gólszerzők: Tielemans (2.), De Bruyne (80.)
sárga lap: Lukébakio (35.), illetve Bancu (59.), Marin (65.)

Nyitókép: Youri Tielemans. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#Romelu Lukaku#youri tielemans#belgium#románia

Címlapról ajánljuk