Sport

Marco Rossi: Szoboszlai állapota miatt nem aggódom

rtl.hurtl.hu

2024. június 22. 20:54

Sajtótájékoztatót tartott a Skócia elleni vasárnapi Eb-meccsre készülő magyar válogatott részéről Marco Rossi, Botka Endre és Szalai Attila. Az ott elhangzottakat a Nemzeti Sport idézte.

Marco Rossi agresszív játékra számít a skót válogatottól, és kiemelte, hogy nehéz az első meccsükről beszélni, hiszen sokáig tíz emberrel játszottak Németország ellen. De mivel jól ismerjük őket, abban bízik az olasz szakember, hogy megtaláljuk a legjobb formánkat.

Szoboszlai Dominik hagyott ki edzést, ezek után mindenki arra volt kíváncsi, mi a helyzet vele. Rossi jó hírekkel szolgált ez ügyben:

Szoboszlai állapota miatt nem aggódok. A legfontosabb a regeneráció, ezen dolgoztunk az elmúlt három napban.


Botka Endre így értékelt: „A tizennégy meccsből álló sorozat után mindenki arra gondolt, hogy két meccs után az Eb-n előrébb tartunk majd, de ha holnap meglesz a győzelem, meglehet az esélyünk a továbbjutásra. Arra kell építenünk, ami korábban jól ment a csapatnak”

Szalai Attila arról beszélt, hogy a skótok nagy erőssége a labda nélküli mozgás és a csapategység. „De mi is azt az egységes küzdőszellemet szeretnénk a pályára vinni, ami őket is jellemzi, ebben szeretnénk jobbak lenni.”

A védő szerint jó állapotban van a válogatottunk, köszönhetően a profi stábnak. „Folyamatosan mérik az állapotunkat, és ennek függvényében határozzák meg, kinek, mikor, milyen munkára van szüksége.”

A skót–magyar mérkőzést vasárnap 21 órakor játsszák, és a mieinknek mindenképp nyerniük kell, hogy még maradjon esélyük a négy legjobb csoportharmadik között végeznie, és ezzel jegyet váltani a nyolcaddöntőre.

Nyitókép: Marco Rossi. Fotó: Reuters/Heiko Becker.

#Sport#futball#labdarúgás#foci-eb#magyar válogatott#skócia#marco rossi#szoboszlai dominik#Botka Endre#Szalai Attila

Címlapról ajánljuk