Sport

A 39 éves Cristiano Ronaldo nem szorul pihenőre – véli edzője

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 21:47

Roberto Martínez, a portugál válogatott szövetségi kapitánya dicsérte Cristiano Ronaldo tapasztalatát és atletikusságát, egyúttal arról beszélt: futballistája olyan erőállapotban van, hogy folyamatosan képes 90 perceket játszani a foci-Eb-n.

A torna legidősebb játékosai közé tartozó világsztár végigjátszotta a Csehország elleni mérkőzést (2-1), de nem talált a kapuba.

A szombati, Törökország elleni meccs előtt arról kérdezték Martínezt, van-e értelme ismét 90 percig a pályán hagyni Ronaldót.

Tudják, hány percet játszott az előző idényben? – szegezte az újságíróknak a kérdést a szakember, akit az ESPN idézett. – Óriási tapasztalattal rendelkezik, rajta kívül senki sem játszott hat Európa-bajnokságon.

„Nagyon fontos, hogy mit hoz egy futballista. Cristiano tapasztalatot, gólhelyzeteket. Azért van a válogatottban, mert megérdemli.

Nagyon fegyelmezett, keményen dolgozik, a tizenhatoson belül pedig gyilkos ösztön jellemzi. Képes üres területet biztosítani a társainak. Amikor Francisco Conceicao betalált, előtte folyosó támadt, mert Cristiano ott volt a büntetőterületen belül.”

Nyitókép: a portugál Cristiano Ronaldo, miután csapata 2-1-re győzött a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának első fordulójában játszott Portugália-Csehország mérkőzésen a lipcsei RB Arénában 2024. június 18-án. (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#portugália#roberto martínez#cristiano ronaldo#törökország#csehország

Címlapról ajánljuk