Sport

Nem tartották be a labdarúgás egyik legalapvetőbb szabályát Lionel Messiék

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 18:58

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban elstartolt a labdarúgó Copa América, Amerika kontinensviadala. A nyitómérkőzésen a címvédő Argentína 2-0-ra legyőzte Kanadát, de a vesztes fél edzője alighanem joggal bosszankodott.

„Tudom, hogy videóztak a szünetben, és azt elemezték, hogy hogyan játsszanak ellenünk – kezdett bele monológjába Jesse Marsch, a kanadai válogatott szövetségi kapitány, akit a Spox idézett. – De mennyit késtek összességében? Húsz percet? Harmincat? Nem tudom, de sokat. Így extra idejük volt átgondolniuk, hogyan akarnak játszani a második félidőben. Ha tudjuk, hogy ez lesz, akkor mi is bent maradunk még tíz percig felkészíteni a játékosainkat.

Ha mi jövünk ki öt perc késéssel, megbüntetnek bennünket. Nézzük meg, mi történik velük! 

Argentínát meg kell büntetni, oké? Büntetést érdemel! Írják csak le. Meg kell büntetni, amiért húsz perc késéssel jött ki a második félidőre.

A kanadaiak erős első játékrészt produkáltak, aztán a – meglehetősen hosszú – szünet után végül Argentína 2-0-ra győzött. Mindkét gólnál Lionel Messi adta az asszisztot, a két befejező ember pedig Julián Álvarez és Lautaro Martínez volt.

Nyitókép: Reuters/Agustin Marcarian

#Sport#foci#futball#Copa América#lionel messi#argentína#kanada

Címlapról ajánljuk