Sport

Szoboszlai Dominik a vereségről: Magyarként matekoznunk kell

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 7:58

Sajnos visszajutottunk ide, de legyünk pozitívak – tanácsolta Szoboszlai Dominik csapatkapitány. 

 

Hiába tett ki magáért az első félidőben, végül 2-0-ra kikapott a magyar labdarúgó-válogatott szerdán, az Európa-bajnokság A-csoportjában a házigazda németektől.

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint „sajnos visszajutottunk oda, hogy matekoznunk kell” a németországi Európa-bajnokságon, miután a csapat szerda este 2-0-ra kikapott a házigazdák együttesétől Stuttgartban a csoportkör második fordulójában.

 „Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtunk, kifutottuk a lelkünket, de sajnos még ez sem volt elég. Ugyanakkor ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor ez az a lépcsőfok, amit nekünk még meg kell ugranunk, mert ennyivel jobbak a németek. Egyénileg is kiváló játékosaik vannak, de nagyszerű csapategység alakult ki náluk, ezt szerintem kívülről is lehetett látni” – nyilatkozta a Liverpool légiósa.

Sajnos visszatértünk abba az időszakba, hogy magyarként matekoznunk kell, amit hála Istennek a selejtezőben nem kellett. Nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, de mindenkire szükségünk lesz vasárnap, az összes játékosra és szurkolóra, mert az is egy öröm, hogy itt lehetünk. Fogjuk fel pozitívan a dolgokat, még ha nem is úgy sikerült, ahogyan akartuk

– idézi az MTI Szoboszlait.

Magyarország vasárnap 21 órától találkozik Skóciával a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#szoboszlai dominik#foci-eb#magyar válogatott#csapatkapitány#vereség#német-magyar

Címlapról ajánljuk