Sport

Dán csodagól, angol füttykoncert – nem bírt egymással a két válogatott

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 20:02

Anglia Dánia ellen lépett pályára Frankfurtban az Európa-bajnokság C-csoportjának második körében, méghozzá azzal a tudattal, hogy amennyiben nyernek, már biztos továbbjutóknak mondhatják magukat.

A két csapat legutóbb a 2021-es Eb-elődöntőben találkozott, ami angol sikert hozott. Akkor Harry Kane volt a nyerő ember, aki ezúttal is ott volt a kezdőben. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg X.Frigyes dán király, valamint Vilmos herceg is.

angol dán
Fotó: Reuters

A találkozó első percében Eriksen készítette le a labdát Höjbjergnek, aki 17 méterről lőtt, de Pickford védett. Ezután bő tíz percig csak tapogatóztak a csapatok, de egyik sem talált másikon fogást. Az első említésre méltó angol helyzetig a 13. percig kellett várni, mikor Foden cselezte be magát a tizenhatosnál, de végül az égbe küldte a labdát. A 18. percben Walker futott fel a jobb oldalon, beadása megpattant két dán védőn is, de így lett jó Kane-nek, aki rutinosan gurította a labdát a dán kapuba (1-0). 

angol dán
Fotó: Reuters


A 29. percben szépen játszott össze az angol kapu előtt Eriksen és Hojlund, de végül utóbbi sarkazását fogta Pickford. A 34. percben egy rosszul elsült angol bedobás után, a labda Hjulmand elé került, aki egyet igazított majd 30 méterről a kapura lőtt. Pickford hiába repült, egyenlítettek a dánok (1-1). 

A 41. percben Foden vette célba a dán kaput egy hosszú szóló után, de lövése középre ment, amit könnyűszerrel gyűjtött be Schmeichel. Két perccel később Höjlund passza után Höjbjerg ismét egy távoli lövéssel próbálkozott, de kísérlete nem volt veszélyes. Több helyzetet nem hozott az első játékrész, amelyet az angolok kezdtek jobban, de Kane gólja után kissé visszavettek, a dánok pedig színesebb játékkal rukkoltak elő.

angol dán
Fotó: Reuters

A második félidő első szakasza angol fölényt hozott. Az 51. percben Rice 24 méteres lövése két védő lábán is megpattant, de Schmeichel így is könnyedén tudott védeni. Az 56. percben ismét Foden volt a főszereplő, aki Saka passza után 23 méterről találta telibe a bal kapufát. Érezték is a dánok, hogy frissíteniük kell, kettős csere következett.

A 64. percben Eriksen nyúlt megint ahhoz, ami már egyszer bejött a dánoknak, a középpályás távoli lövéssel próbálkozott, de nem találta el el jól a labdát. A 71. percben Bellingham passza után Watkins jól lépett ki a védők közül, Schmeichel mellett azonban nem tudta ellőni a labdát. Két perccel később ismét és sokadjára távoli lövéssel kínálták meg a dánok Pickfordot, de az angol kapus Höjbjerg kísérletét kitolta a jobb alsó sarok elől.

angol dán
Fotó: Reuter

A 83. percben Bah gyorsított fel veszélyesen jobb oldalon, Guéhinek kellett szerelnie, így szöglettel jöhettek a dánok, ami azonban veszélytelen volt. A 85. percben Höjbjerg tolta el Gallagher mellett a labdát, majd 17 méterről a kapu mellé lőtt. A három perces hosszabbítás sem hozott döntést, maradt az 1-1-es eredmény, amit az angol szurkolótábor füttykoncerttel értékelt.

C-csoport, 2. forduló
Anglia – Dánia 1-1 (1-1)
Frankfurt, vezeti: Artur Soares Dias (portugál)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 54.), Rice – Saka (Eze, 69.), Bellingham, Foden (Bowen, 69.) – Kane (Watkins, 69.) . Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Dánia: Schmeichel – Christensen, Andersen, Vestergaard – Maehle, Hjulmand (Norgaard, 82.), Höjbjerg, Kristiansen (Bah, 57.) – Eriksen Olsen, 82.) – Wind (Damsgaard, 57.), Höjlund. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
gól: Kane (18.), ill. Hjulmand (34.)
sárga lap: Gallagher (62.), ill. Vestergaard (27.), Nörgaard (87.)

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#anglia#dánia#futball

Címlapról ajánljuk