Sport

Szoboszlai Dominik: „Lehet, hogy túl nagy elvárásokat raktunk magunk elé”

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 21:23

A magyar válogatott csapatkapitánya a Németország elleni csoportmérkőzés (0-2) után beszélt az első kapott gólról, előzetes elvárásokról és a hátralévő mérkőzésről.

„Annak ellenére, hogy az eredmény nem az lett, mint amit elképzeltünk, szerintem rendben volt a futóteljesítmény, megvoltak a helyzetek, becsülettel védekeztünk – kezdte Szoboszlai a meccs értékelését az M4 Sportnak adott interjújában. – De azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a német válogatott volt az ellenfelünk. Olyan játékosokkal, akik eléggé nagy minőséggel bírnak. Átjátszottak már a miénknél jobban védekező csapatot is. Úgy gondolom, hogy kitett magáért a csapat – sajnos nem volt elég ez sem.”

Ő sem értette, hogy mi volt a látványos feljavulás oka az első mérkőzéshez képest. „Volt egy csapatmegbeszélés, csak a játékosokkal. Szerintem mindenki felfogta, hogy hova is jöttünk, mit akarunk. Nem tudok mit mondani, ma is kevés volt.”

Az első német gólt megelőző Gündogan-labdaszerzést ő sem látta szabályosnak: „Jobb is, ha nem mondok véleményt, mert utána abból lesz a probléma. Látszik, hogy rálök egyet Willire, aki nem egy apró játékos, hogy elfújja egy szellő. Fault volt, de mit is akarunk, hagyjuk is inkább…”

A magyar válogatottnak még van esélye a továbbjutásra, de ahhoz mindenképpen le kell győzni Skóciát, méghozzá a lehető legnagyobb gólkülönbséggel. 

Nem gondolom, hogy feladnánk, kiélvezzük az utolsó mérkőzést, aztán ha ennyi volt, akkor ennyi volt.

A szurkolóinkra nem lehetett panasz, soha nem is volt, nem is lesz. Mindent beleadtak, rajtuk egyáltalán nem múlt. Kelleni fognak a skótok ellen is. 

Senki se gondolja, hogy nem továbbjutni jöttünk ide – fel kell mérnünk az erőviszonyokat, hogy milyen csoportba kerültünk, milyen játékosok ellen kell játszanunk. Reálisan kell látnunk a dolgokat. Lehet, az volt a probléma, hogy nem így gondolkoztunk, és túl nagy elvárásokat raktunk magunk elé. Én mindig is próbáltam a csapatot csillapítani, hogy magyarok vagyunk. 

Igen, rohadt jó tizenhat mérkőzés van a hátunk mögött, egy vereséggel – de itt mi a németekkel és a svájciakkal játszottunk. Meg majd a skótokkal fogunk, az sem egy gyenge csapat.”

A nyitóképen Szoboszlai Dominik (középen). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#szoboszlai dominik#németország#magyarország

Címlapról ajánljuk