Sport

Német szövetségi kapitány: Tudjuk, melyek a magyar válogatott sebezhető pontjai

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 11:23

Szerda este a magyar válogatott Németország ellen játszik az Európa-bajnokságon, a házigazdák a nyitómérkőzésen öt gólt rúgtak Skóciának. Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány a magyarok ellen más meccsre számít, de egy szintre helyezi a csapatot Skóciával. 

A szerda este 6-kor kezdődő német-magyar mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Julian Nagelsmann elmondta, hogy remek a hangulat a német csapatban, hiszen a játékosok az edzések mellett a családtagjaikkal is találkozhattak, ami fontos a feltöltődésük szempontjából. 

A német szövetségi kapitány kifejtette véleményét a magyar válogatottról is. „Felkészítettük a csapatot, tudjuk, melyek a sebezhető pontjai a magyar válogatottnak, készen állunk a mérkőzésre. Tudjuk, mit várhatunk az ellenféltől, ha labdát birtokol, vagy ha a labda ellen játszik. Régóta ugyanaz a szövetségi kapitányuk, mindenki tudja a szerepét a csapatban. 

A magyar csapat gyors az átmenetekben, a csatáraiknak kiemelkedő a fejjátéka, jók a beadásai a magyar csapatnak, sokat próbálkoznak oldalról 

– hangsúlyozta Nagelsmann, utalva arra, hogy a magyar csapat sok gólt szerzett a közelmúltban rögzített helyzetekből.

Julian Nagelsmann: Tudjuk, melyek a magyar válogatott sebezhető pontjai
Fotó: Reuters

A német vezetőedző hozzátette azt is, hogy természetesen több forgatókönyvvel készülnek, hogy bárhogy alakuljon is a meccs, jól tudjanak reagálni a történésekre. „Arra is felkészültünk, minek kell történnie, ha például hátrányba kerülünk. A skótok ellen is több tervünk volt. 

A magyar válogatottat nagyjából egy szintre helyezem a skótokkal. A magyar csapaton most nagyobb a nyomás, győzelmi kényszerben van, ezért támadóbb játékra számítok tőlük, mint az első meccsen


– fogalmazott Julian Nagelsmann. A szövetségi kapitány mellett a Nationalelf szélsője, Maximilian Mittelstädt is nyilatkozott a csapat sajtótájékoztatóján. A játékos elmondta, hogy izgatottan várja a találkozót, hiszen klubcsapatának stadionjában, Stuttgartban játszanak a magyar válogatott ellen. 

Julian Nagelsmann: Tudjuk, melyek a magyar válogatott sebezhető pontjai
Fotó: Reuters


Mittelstädt kitért a magyar együttes kulcsembereire is, akikre külön figyelmet fordítanak majd. „Szoboszlai, Orbán és Sallai is kiemelkedően jó játékos, mindhármuk ellen többször játszottam már. Orbán jól fejel, és nemcsak a védekezésben, támadásban is eredményes, sok gólt lő jobb lábbal, ez az egyik fegyvere. Sallai egyike azoknak a játékosoknak, aki gondolkodás nélkül becselezi magát a védők közé, és kapura tör” – mondta a magyar válogatott három alapemberéről Mittelstädt, aki beszélt arról is, hogy más meccsre számítanak, mint amit a skótok ellen játszottak az első fordulóban. 

Teljesen más mérkőzés lesz, mint a skótok elleni volt. Azon a találkozón nem hagytuk, hogy az ellenfél a saját stílusában futballozzon. Jó lenne ezt Magyarország ellen is megismételni, de Szoboszlai Dominikkal a soraikban meg tudják torolni a hibáinkat


– nyilatkozta a német szélső. A magyar és a német válogatott legutóbb 2022 szeptemberében találkozott a Nemzetek Ligájában, ahol Szalai Ádám góljával 1-0-ra nyert a magyar csapat. Folytatás szerdán 18:00-tól Stuttgartban.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#német fociválogatott#julian nagelsmann

Címlapról ajánljuk