Sport

A román lelátó Putyint éltette az ukránok elleni meccsen

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 10:00

Ukrajna számára nem a tervek szerint alakult az Eb-nyitány, ráadásul a román játékosok mellett a szurkolókkal is meg kellett küzdenie a csapatnak. A váratlanul nagy vereség miatt az ukrán vezetőedző nem kért bocsánatot, a kapus viszont igen.

Mint azt megírtuk, hétfő este Románia tükörsimán, 3 góllal verte az ukrán válogatottat az Eb-n. Míg az ukránok pótselejtezőn, addig a románok egyenes ágon vívták ki az Európa-bajnoki részvételt, de ekkora különbségre talán senki sem számított. Ráadásul a román Stanciu minden bizonnyal a forduló gólját szerezte a 29. percben megeresztett bombájával.


Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a másik két román gólhoz az is kellett, hogy az ukrán kapus, Andrij Lunin ezúttal nem állt a helyzet magaslatán. A Real Madridban az előző idényben kiválóan szereplő kapus a mérkőzést követően elnézést kért a hibáiért. „Az első hibám megváltoztatta meg a meccs képét. Ha egy kapus hibázik, az hatalmas kockázattal jár. A csapattársaimtól már bocsánatot kértem. Tudjuk, hogy a következő meccsen javítanunk kell” – mondta Lunin a lefújás után.

A román lelátó Putyint éltette az ukránok elleni meccsen
Fotó: Reuters


A vereség kapcsán megszólalt az ukrán szövetségi kapitány, Szerhij Rebrov is, aki korábban a Ferencváros trénere volt. Rebrov elismerte, hogy az előzetesen megbeszélt meccstervből vajmi keveset sikerült a pályán megvalósítani. „Nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Hiába volt tervünk, a futballban mindig van egy ellenfél is, és most nem tudtuk felvenni a versenyt” – nyilatkozta Rebrov, de hozzátette, hogy nem érzi, hogy most lenne itt a bocsánatkérés ideje.

Mi egy egész országot, egy nemzetet képviselünk, de amit a pályán tettünk, most nem volt elég a sikerhez. Miért kellene elnézést kérnünk? Megyünk tovább, és a szlovákok elleni mérkőzésen próbálunk javítani


– hangsúlyozta az ukrán vezetőedző.

Az ukrán válogatottnak ráadásul nemcsak a román támadók adták fel a leckét, hanem a román szurkolók is, akik a mérkőzés egy pontján hangos „putyinozásban” törtek ki, ami minden bizonnyal nem segített az egyébként is szétesőben lévő ukrán válogatott helyzetén. Az esetről videó is készült.


A folytatásban az E-csoportban Ukrajna Szlovákiával, Románia pedig Belgiummal találkozik.

Nyitókép: Reuters

 

#Sport#foci#foci-eb#ukrajna#románia#putyin

Címlapról ajánljuk