Sport

A fondue jobb mint a gulyás – nemzeti ételeikkel froclizzák egymást a szurkolók az Eb-n

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 16:52

Az Európa-bajnokságon nemcsak a csapatok rivalizálnak, hanem szurkolók is.

Amióta csak léteznek focicsapatok, az együttesek támogatói, szurkolói vetélkednek egymással. Ezek megnyilvánulhatnak lelátói zrikálásban, gúnyos rigmusokban, de nem ritkán az ultrák a szó szoros értelemben összecsapnak, hogy kiderüljön, ki a jobb. Az idei németországi Eb-n azonban egy eddig nem látott, kreatív módját ragadták meg a vetélkedésnek, egymás nemzeti ételeit mérik össze.


Mindez már rögtön a Magyarország - Svájc meccsen elkezdődött, ahol egy szurkoló a „fondue jobb mint a gulyás” táblát tartott a magasba leleményes hadüzenetként. Bármennyire is képzavaros, ezen a meccsen tényleg jobb volt az olvasztott sajt a magyar levesnél.

A sort az albán szurkolók folytatták, akik az Olaszország elleni mérkőzés előtt, az olasz ultrák szeme láttára tördelték a nyers spagettit. Nekik nem jött be a kaja-vudu, az olaszok nyertek, de az albánok rekordot döntöttek, minden idők leggyorsabb Eb-góljával.


A lengyelek sem kímélték a hollandokat, ők a „kielbasa jobb mint a gouda" feliratokkal buzdították csapatukat, utalva a híres-neves lengyel kolbászra. Ez a szurkolás azonban a lengyelek számára sem volt jó ómen, ahogy később az osztrákok számára sem, akik bagettet törtek a franciák orra alá.


Nyitókép: Football Tweet

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#szurkolók

Címlapról ajánljuk