Sport

Ezekben a napokban fog kiderülni, mit várhatunk Milák Kristóftól az olimpián

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 12:10

Az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Milák Kristóf számára a belgrádi Eb lesz a legfontosabb erőpróba az olimpia előtt. Edzője, Virth Balázs elmondta, mit érdemes szem előtt tartani a világcsúcstartó úszó hosszú kihagyása után, és beszélt arról is, mit vár másik tanítványától, az idén visszavonuló Telegdy-Kapás Boglárkától.

Az úszók számára a júniusi úszó-Eb az olimpiai előtti utolsó fokmérő, de persze a csúcsformát mindenki Párizsra igyekszik majd időzíteni. Virth Balázs több tanítványa is megméretteti magát a következő napokban a medencében, köztük az a Milák Kristóf, aki közel két éves kihagyás után májusban tért vissza a nemzetközi versenyzéshez. Az úszó a hétfői, első napon meg is kezdte a versenyzést 50 méter pillangón, ahol nem sikerült beverekednie magát az elődöntőbe és két honfitársa, Kós Hubert és Szabó Szebasztián is megelőzte. A nyitány tehát rosszul sikerült Milák számára, de azt hozzá kell tenni, hogy nem az 50 méteres táv a fő száma.

Edzője szerint nehéz feladat vár Milák Kristófra
Fotó: MTI/Kováts Tamás


„Egészen más feladat, más fokozatú terhelés vár Kristófra, mint az országos bajnokságon és a Mare Nostrum-sorozatba tartozó nemzetközi versenyeken, ahol számonként két-két alkalommal kellett rajtolnia, most viszont Belgrádban már eggyel többször. Ez pedig azt jelenti, hogy várhatóan 18 úszás feladatát kell megoldania, amire nagyon régen vállalkozott.

Jelenlegi felkészültségének fokát az fogja minősíteni, hogy abban a számban, nevezetesen a 200 pillangón, ahol ő a világcsúcstartó, a döntőben képes lesz-e megjavítani az idei legjobb idejét


– nyilatkozta Virth Balázs SzPress Hírszolgálatnak. Beszélt arról is, hogy mit vár Telegdy-Kapás Boglárkától, akinek az egyik utolsó versenye lesz az Európa-bajnokság.

Edzője szerint nehéz feladat vár Milák Kristófra
Fotó: MTI/Kováts Tamás


„Bogi négy számban indul, a 400 és 800 gyorson, a 200 pillangón, ahol már olimpiai szintes, valamint a 400 vegyesen, ahol pedig a szintteljesítés a célja, Mindketten bízunk abban, hogy Belgrádban részese lesz az érmekért folyó csatának” – hangsúlyozta Virth, aki a napokban ünnepelte 46. születésnapját.

Nyitókép: MTI/Kováts Tamás

 

 

 

#Sport#úszás#úszó Európa-bajnokság#virth balázs#milák kristóf#kapás boglárka

Címlapról ajánljuk