Sport

A németek középpályása nem emlékszik rá, hogy két éve kikaptak a magyaroktól

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 10:42

Emre Can csak fél szemmel nézte a magyarok első Eb-meccsét.

Emre Can, a Borussia Dortmund csapatkapitánya a szerencsének is köszönheti, hogy ott lehet a német válogatottal az Európa-bajnokságon. A középpályást ugyanis nem választotta be Julian Nagelsmann a németek 26 tagú Eb-keretébe, ám a felkészülés utolsó napjaiban Aleksandar Pavlovic megbetegedett és le kellett mondania a szereplést, a német szövetségi kapitány pedig Cannal pótolta a Bayern München tehetségét. A középpályás a Skócia elleni nyitómeccsen a hajrában állt be és meg is hálálta a bizalmat, a 93. percben ő állította be az 5-1-es végeredményt.

Emre Can csak fél szemmel nézte a magyarok Eb-meccsét, de kemény ellenfélnek tartja a csapatot
Fotó: Reuters


A német csapat vasárnapi sajtótájékoztatóján az újságírók kérdezték Cant az elmúlt hetek történéseiről és arról, hogy mi játszódott le benne, mikor pár nappal az Európa-bajnokság megnyitója előtt Julian Nagelsmann felhívta, hogy csatlakozik-e a válogatotthoz.

„Egy másodperc erejéig sem haboztam, rögtön igent mondtam a megtisztelő felkérésre. A feleségem is nagyon örült, hogy utólag meghívást kaptam, pedig június 15-én ünnepelte a születésnapját, és a jeles alkalomból spanyolországi nyaralást terveztünk”  mesélte a középpályás, aki klubjával idén a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt, ahol 2-0-ra kikaptak a Real Madridtól. Can beszélt arról is, hogy nem volt könnyű megemészteni ezt a vereséget, 10 napig egyáltalán nem is edzett utána, így meglepetés volt számára, hogy a skótok elleni Eb-meccsen pályára léphetett.

Nem tudtam, hogy játéklehetőséget kapok, hihetetlen, hogy a 81. percben beállhattam, de azzal lett teljes a történet, hogy gólt szereztem. Ritkán történik meg velem, hogy betalálok. Tényleg leírhatatlan, ami történt velem.


– mondta Can, aki igyekszik jó játékkal rászolgálni a szövetségi kapitány bizalmára, és bízik abban, hogy szerdán a magyar válogatott elleni mérkőzésen is játszhat majd.

Emre Can csak fél szemmel nézte a magyarok Eb-meccsét, de kemény ellenfélnek tartja a csapatot
Fotó: Reuters


A német és a magyar válogatott közös múltja nagyon izgalmasan alakult az elmúlt években. Az utolsó három találkozónkból kétszer döntetlen, egyszer pedig magyar győzelem született.  A 2021-es Eb müncheni meccsén 2-2 lett a vége, egy évvel később a Nemzetek Ligájában Budapesten 1-1, míg a visszavágón Szalai Ádám okziszós góljával nyert Magyarország. 

A Nemzeti Sport ezekről az előzményekről is kérdezte a 44-szeres német válogatottat.

Nem is tudtam, hogy vereséget szenvedtünk Magyarországtól a Nemzetek Ligájában. Nehéz lesz a magyar csapat ellen játszani, mert kemény, kellemetlen ellenfél, de ellenünk is roppant nehéz érvényesülni. Bárkit le tudunk győzni, ha elkapjuk a fonalat.


Cant a magyar válogatott Svájctól szenvedett vereségéről is kérdezték az újságírók, az azonban nem igazán hozta lázba a német játékost: „Sajnos nem sokat tudok mondani a Svájc elleni csoportmérkőzéséről, mert csak fél szemmel néztem, de azért ismerjük a magyarokat a közelmúltból, a 2021-es Eb-meccsre jól emlékszem. Természetesen elemezzük a magyar válogatott játékát, ők és a svájci csapat is magas szintet képvisel, nekünk viszont csak magunkra kell összpontosítanunk” – foglalta össze meglátásait a két csapat szerdai Eb-meccséről Emre Can.

Nyitókép: Reuters

 

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#német fociválogatott#emre can

Címlapról ajánljuk