Sport

A skótok edzője hátba veréssel és öleléssel vigasztalta játékosait a németek elleni zakó után

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 13:07

Skócia 5-1-re kapott a németektől az Eb nyitómérkőzésén, de Steve Clarke szövetségi kapitány még nem mondott le a továbbjutásról.

Az Európa-bajnokság kezdete előtt a skótok szövetségi kapitánya, Steve Clarke még úgy fogalmazott a Guradiannek: „Jó lenne úgy továbbjutni a csoportból, hogy versenyképesek vagyunk és nem csak a bővítés miatt sikerül” – fogalmazott az interjúban, emlékeztetve, hogy a skótok egyenes ágon jutottak ki az Eb-re.

A skótok edzője hátba veréssel és ölelés vigasztalta játékosait a németek elleni zakó után
Fotó: Reuters


Azóta a skótok kedélyeit némileg lehűtötte az első meccsen rájuk mért ötgólos vereség, ráadásul saját találatukat is egy német szerezte, az ellenfél kapujába ugyanis nem egy skót játékos, hanem Rüdiger bólintott. 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Clarke elmondta: tudja, mi csúszott félre, szerinte első sorban kommunikációs problémák léptek fel, amitől megzavarodtak a skót focisták.

Úgy látom, hogy a csapat nem jól interpretálta az edzői stáb utasításait, így ezen dolgoznunk kell. A meccs után néhány játékost kicsit hátba kellett veregetni, másoknak egy ölelés kellett, hogy biztosítani tudjam őket afelől, hogy ilyen többször nem fog előfordulni

– nyilatkozta Clarke.

A skótok edzője hátba veréssel és ölelés vigasztalta játékosait a németek elleni zakó után
Fotó: Reuters


A skótok szövetségi kapitánya elmondta, hogy továbbra is optimista a csapat továbbjutását illetően, hozzátéve, hogy ehhez legalább 4 pontot kellene szerezniük a következő két meccsen, valamint az öt kapott gól sem javítja az esélyeiket, hogy esetleg a négy legjobb csoportharmadik közé beférhessenek.

„Továbbra is hiszünk magunkban. A németek ellen rossz napot fogtunk ki. Most fontos, hogy félretegyük az azóta kapott kritikákat, a futballban nem szabad hagyni, hogy ezek a negatív hangok befolyásoljanak” – mondta bizakodva Steve Clarke.

Skócia a következő körben az A-csoport másik 3 pontos csapatával, Svájccal mérkőzik meg, az utolsó csoportfordulóban pedig jön az egyelőre szintén pont nélküli magyar válogatott.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#skócia#skót fociválogatott#steve clarke

Címlapról ajánljuk