Sport

Hátrányból fordítva nyertek a hollandok a foci-Eb 3. napján

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 17:30

A holland válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Az első félidőben szinte végig fölényben játszottak a sok gólhelyzetet kialakító hollandok, de mivel egy kivételével az összeset elpuskázták, így a szünetben döntetlenre álltak a csapatok. A 16. percben a lengyelek bal oldali szöglete után Buksa fejelt az öt és felesről a holland kapuba (0-1). A 29. percben Gakpo középről leadott 18 méteres lövése megpattant egy lengyel védőn, a labda így védhetetlenül vágódott Szczesny kapujába (1-1).

A fordulás után – a lengyelek jó tíz perce ellenére – ismét szinte végig a hollandok akarata érvényesült. A hatalmas mezőnyfölény végül a hajrában, a két perccel korábban csereként beálló Weghorst gólja révén érett győzelemmé. Ekkor egy remek holland akció végén Aké sarkazott Weghorst elé, aki hét méterről nagy erővel kilőtte a rövid alsó sarkot (2-1).

Európa-bajnokság, 1. forduló, D-csoport:

Hollandia–Lengyelország 2-1 (1-1)

Hamburg, vezette: Soares Dias (portugál)

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (Van de Ven, 87.) – Schouten, Reijnders, Veerman (Wijnaldum, 62.) – Xavi Simons (Malen, 62.), Depay (Weghorst, 81.), Gakpo (Frimpong, 81.)

Lengyelország: Szczesny - Bednarek, Salamon (Bereszynski, 86.), Kiwior – Frankowski, Zielinski (Piotrowski, 78.), Romanczuk (Slisz, 55.), Zalewski s– Urbanski (Swiderski, 55.), Buksa, Szymanski (Moder, a szünetben)

Gólszerzők: Gakpo (29.), Weghorst (83.), illetve Buksa (16.)

Sárga lap: Veerman (15.)

A nyitóképen Weghorst a győztes gólt ünnepli. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

#Sport#foci#labdarúgás#futball#foci-eb#hollandia#lengyelország#weghorts#buksa#gakpo

Címlapról ajánljuk