Sport

Jude Bellingham góljával verték az angolok a szerbeket

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 23:10

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Anglia sokat támadott, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig, és adott be középre. Egy ilyenből született meg viszonylag hamar az angol vezetés. 

A 13. percben Walker indította Sakát a jobb oldalon, a szélső középre adott, a labda egy védőn felpattant, a nagy lendülettel érkező Bellingham pedig öt méterről, középről a kapuba fejelt (1-0).

A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát – mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak –, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig – bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben – nem voltak elég határozottak a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

C-csoport, 1. forduló:
Anglia–Szerbia 1-0 (1-0)
Gelsenkirchen, vezette: Orsato (olasz)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 69.), Rice – Saka (Bowen, 76.), Bellingham (Mainoo, 86.), Foden – Kane
Szerbia: Rajkovics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Birmancsevics, 74.), Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj (Ilics, a szünetben), Lukics (Jovics, 61.), Kosztics (Mladenovics, 43.) – Vlahovics, Mitrovics (Tadics, 61.)
gól: Bellingham (13.)
sárga lap: Gudelj (39.), Tadic (75.)

Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

#Sport#foci#foci-eb#anglia#szerbia#jude bellingham

Címlapról ajánljuk