Sport

Német fociválogatott: mindent vagy semmit? Semmit!

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 15:42

Múltkor nem hoztak szerencsét a németeknek a kamerák – most kitiltották azokat.

A sportbarátok jól tudják, mit takar a cím: All or Nothing (Mindent vagy semmit). 

Immár jó néhány csapatnál/válogatottnál forgattak dokumentumfilmet ezzel a címmel. A német válogatott 2022-es katari világbajnoki szereplésénél is forgott a kamera, majd még a csoportkörből sem sikerült továbbjutni. Talán nem túlzás, hogy ez lett a csúfos lebőgés egyfajta szimbóluma. Ráadásul annak idején a Német Labdarúgó-szövetségnek nem volt beleszólása abba, hogy milyen jelenet kerül be, és mi marad ki a katari dokumentumfilmből.

Ezért most hiába volt több, komoly összeget ígérő megkeresés is különböző streamingplatformoktól, az a döntés született, hogy ezúttal senki sem örökítheti meg a németek hazai Eb-szereplését – írja a német Bild, egy X-fiókra hivatkozva.

Arról, hogy mennyire rá tud égni egy ilyen dokumentumfilm valamelyik szereplőre, Egervári Sándor is mesélhetne. A Magyar csapat – „…még 50 perc…” címet kapó alkotás révén mindenki betekinthetett a mieink 8-1-es (!) vereségével véget érő holland–magyar vb-selejtező kulisszái mögött.

A szünetben, amikor még csak kibontakozóban volt egy súlyos vereség, azt mondta az akkori szövetségi kapitány: 

Nem akarok kapni egy nyolcast.

A magyar válogatott korábbi sajtófőnöke, Sztancsik Tamás, aki hat magyar kapitányt is testközelből látott, 2016-ban azt nyilatkozta az Indexnek Egerváriról: 

A válogatottról készült film sokat torzított a megítélésén. 

Pedig egy nagyon jó ember és remek szakember. Mindig nagyon hitt a közösség erejében, ezért sokat is tett. Kedvelték őt a játékosok. (…) Az egymásért küzdés azonban egy idő már nem volt elég. Jól látta a futballt, volt érzéke hozzá. Az 1-8-nál ez az érzék hagyta végzetesen cserben.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szilágyi Anna

#Sport#futball#foci#labdarúgás#foci-eb#német válogatott#All or Nothing#Egervári Sándor#dokumentumfilm

Címlapról ajánljuk