Sport

Az olasz focisták playstationözhetnek, csak nem mindegy, mikor

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 16:38

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti egyértelművé tette, nem igazak azok a hírek, amelyek arról szóltak, hogy megtiltotta a játékosainak a PlayStationt az Európa-bajnokság alatt.

Épp ellenkezőleg. Spalletti elárulta, hogy a németországi bázisukon van egy szoba tele játékkonzollal, és neki is van saját játéka.

Persze hozzátette: „Mindennek megvan a maga ideje. Azt gondolja bárki is, hogy jó hajnali háromig, négyig játszani? Nem mondom, hogy nincs helye a Playstationnek, de senkinek sem engedem, hogy sokáig fent legyen.”

Ha hajnali háromkor nem is, de hajnali kettőkor még játszottak a 2002-es világbajnoki döntő előtt a brazil játékosok. Az akkori szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari elárulta, arra lett figyelmes, hogy az izgalomtól aludni nem tudó játékosai minigolfoznak a hotel folyosóján.

Biztos lett volna olyan edző, aki ebben a helyzetben leüvölti a fejüket, Scolari ehelyett (saját elmesélése alapján) tartott egy rövid beszédet arról, milyen fontos meccs előtt állnak, de aztán ott maradt, és mindenkit a játék folytatására buzdított. Sőt, még froclizta is a focistákat a rosszabb ütések után. Éjjel kettőkor mindenki magától elment aludni, aztán legyőzték a németeket a vb-döntőben.

A nyitóképen Luciano Spalletti. Fotó: REUTERS/Jennifer Lorenzini

#Sport#foci#futball#foci-eb#labdarúgás#olaszország#Luciano Spalletti#Luiz Felipe Scolari

Címlapról ajánljuk