Sport

Messi szerint az Európa-bajnokság nem nehéz, a legjobbak a vb-n játszanak

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 17:18

A nyolcszoros aranylabdás nem lesz ott az argentin keretben az olimpián, klubszinten pedig már nem tervez eligazolni Miamiból. 

 

A 36 éves argentin szupersztár tavaly nyáron igazolt az Inter Miami csapatába, de sokan találgatták, hogy vajon visszatér-e még az európai klubfutball világába. Messi hosszabb interjút adott a spanyol ESPN-nek, amiben eloszlatta a kételyeket.

Egész életemben ezt csináltam, imádok játszani. A félelem, hogy ez előbb-utóbb véget ér, folyamatosan kísért. De egyelőre még nem vagyok kész abbahagyni a labdarúgást. Azt viszont hiszem, hogy az Inter Miami a pályafutásom utolsó klubcsapata

– mondta a jövőt illetően Lionel Messi, aki kitért a válogatottat érintő kérdésekre is.

Messi: az Európa-bajnokság nem nehéz, a legjobbak a vb-n játszanak
Fotó: Reuters

„Mikor megnyertük Argentínával a világbajnokságot, az mindent megváltoztatott. Most már csak arra fókuszálok, hogy élvezzem a játékot és a válogatott csapattársakkal töltött időt. Próbálom megélni a pillanatokat, az apró részleteket, mert ezek is nagyon fognak hiányozni, mikor abbahagyom” – nyilatkozta Messi, akit már biztos, hogy nem láthatunk játszani az olimpián.

A támadó a napokban közölte a U23-as válogatottat irányító Javier Mascheranóval, hogy inkább a hamarosan rajtoló Copa Americán szeretne részt venni a csapattal. Az olimpiára ugyanis három „túlkoros” játékost lehet nevezni, de Messi elmondta, hogy ennyi idősen már úgy érzi, nem tud két, egymáshoz időben ilyen közeli tornára felkészülni.

Messi: az Európa-bajnokság nem nehéz, a legjobbak a vb-n játszanak
Fotó: Reuters

A argentin zseni tehát a június 20-án rajtoló Copa Americán még biztosan ott lesz, de kérdezték arról is, vajon kihúzza-e a következő, 2026-os világbajnokságig. Az ugyanis számára már a rekordot jelentő, hatodik szereplés lenne.

„Nem azért játszom még mindig, hogy rekordokat üldözzek, ezek sosem érdekeltek különösebben. Persze, jó dolog, ha valami motivál arra, hogy eredményeket érj el, de én nem megyek el még egy világbajnokságra csak azért, hogy elmondhassam, hogy enyém a rekord” – fejtette ki álláspontját a 2022-es világbajnok.

Messi: az Európa-bajnokság nem nehéz, a legjobbak a vb-n játszanak
Fotó: Reuters

Ha már nagy focitornák, Messi megszólalt a közelgő labdarúgó-Európa-bajnoksággal kapcsolatban is és reagált Kylian Mbappé kijelentésére. A franciák legnagyobb csillaga ugyanis azt nyilatkozta nemrég, hogy Európa-bajnokságot nehezebb megnyerni, mint világbajnokságot.

Természetesen az Európa-bajnokság egy nagyon fontos esemény és rengeteg erős csapat vesz részt rajta. De értelemszerűen nincs ott a háromszoros világbajnok Argentína, az ötszörös vb-győztes Brazília és a két vb-címmel büszkélkedő Uruguay. Ilyen csapatok nélkül hogyan is lehetne egy torna a legnehezebb

– zárta gondolatmenetét Messi.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#lionel messi

Címlapról ajánljuk