Sport

Krúbi németül énekel Orbánról, de nem arról

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 19:07

A foci-Eb előtt megjelent dal betalálhat a német szurkolóknál, akik gyűlölik Szoboszlai, Gulácsi és Willi Orbán csapatát.

Németországban is nagy sláger lehet Krúbi csütörtökön megjelent, a németországi labdarúgó Európa-bajnokság elé időzített dala, amelynek címe Ich Hasse Den RB Leipzig, vagyis „Utálom az RB Leipziget”.

A német nyelvű dal elején Krúbi bemutatkozik a focirajongóknak és elmondja, hogy az elmúlt években több magyar is játszott az RB-ben: Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán, így a magyar futballrajongók megbocsátóbbak a Németországban közutálatnak örvendő klubbal. Ő is így érzett, ezért rendelt egy Willi Orbán-mezt, de amikor megkapta a csomagot és kibontotta, egy Dani Olmo-mez volt benne.

A dal szövegéből kiderül, hogy Krúbi írt egy udvarias emailt az ügyfélszolgálatnak, amiben azt kérte, hogy cseréljék ki a terméket, de arra azt válaszolták, hogy szegény kelet-európai országból érkező megrendelésekre nem vonatkoznak az előírások, csak akkor cserélik ki a mezt, ha a saját költségén visszaküldi és kifizeti újra a kicserélt mez szállítási költségét.

A vidám dal refrénjében az előadó a Willi Orbán-mezét követeli, és felteszi a kérdést, hogy az RB Leipzig miért nem húz el a picsába.


Az interneten egyébként jelentős irodalma van annak, hogy a német szurkolók miért utálják annyira a lipcseieket: az Eurosport például néhány éve arról írt, hogy a gyűlölet forrása a tulajdonosban, a Red Bullban keresendő, amire „a futball ellenségeként” tekintenek. A hagyományos német csapatokra nem jellemző, hogy egyetlen, rendkívül gazdag tulajdonosuk legyen, ezért azt gondolják az RB Leipzigről, hogy a sportot kihasználó marketing eszköze, és ennek köszönhető, hogy rövid idő alatt az ötödosztályból az élvonalig jutottak.

#Sport#krúbi#RB Leipzig#willi orbán

Címlapról ajánljuk