Sport

Foci-Eb: angol és szerb huligánok balhéjára készülnek a német rendőrök

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 17:40

Csak 2,8 százalékos sört árulnak majd, és abból is legfeljebb kettőt adnak egyszerre.

Magas kockázatúnak minősítette a német rendőrség a foci-Eb Anglia és Szerbia közötti mérkőzését, amire vasárnap kerül sor Gelsenkirchenben. A hatóságok arra számítanak, hogy a két ország szurkolói is összecsapnak majd.

A meccsen legfeljebb 2,8 százalékos alkoholtartalmú sört fognak árulni, és abból is legfeljebb kettőt vehet egyszerre egy szurkoló, ha többet akar, akkor újra ki kell várnia a sort – írja a Politico.

Negyvenezer angol és nyolcezer szerb szurkolót várnak, akik közül ötszázan huligánok a német Bild szerint. A szerb ultrák arról ismertek, hogy háborús bűnösöket éltetnek, az angolok pedig az európai városokban való randalírozásukról váltak hírhedtté.

A rendőrség egy átlagos Bundesliga-mérkőzésnél jelentősen nagyobb erőkkel készül. Segítséget kapnak szerb és angol kollégáiktól is, akik már jól ismerik a magas kockázatot jelentő személyeket, és a helyszínen azonosítják őket.

Gelsenkirchenben számos szurkolói zónát hoztak létre, hogy a városba látogatókat minél jobban szétszórják, ezzel is akadályozva az erőszak fellángolását a mérkőzések előtt.

Nyitókép: Angol szurkolók a 2021-es Eb-döntő előtt – MTI/EPA Pool/Joshua Bratt

#Sport#foci-eb#németország#anglia#szerbia#huligánok#ultrák

Címlapról ajánljuk