Sport

Alacsonyabb alkoholtartalmú sörökkel készülnek az angol-szerbre a németek az Eb-n

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 8:59

300 ezer angol szurkoló érkezhet Németországba a foci-Eb-re.

Több mint 300 ezer angol szurkolót várnak Németországba az Európa-bajnokságra, ami a legnagyobb ilyen szurkolói jelenlét lesz a 2016-os franciaországi Eb óta, írja a Sky News.

Az angolok szerbek elleni Gelsenkirchenben megrendezett nyitómeccsét magas kockázatúnak minősítették, ezért szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be, például alacsony alkoholtartalmú sört szolgálnak fel a stadionban, és tilos lesz minden egyéb alkoholos ital fogyasztása a lelátókon.

A rendőrség számára kihívást jelent, hogy az UEFA kérésére eltávolítják a korlátokat, és a szurkolók vegyesen ülnek majd a nézőtéren. A német és az angol rendőrség szorosan együttműködik, hogy megelőzzék az erőszakos cselekményeket és a rendbontást. Több mint 22 ezer szövetségi rendőr és 16 ezer önkéntes lesz szolgálatban, valamint fokozott ellenőrzéseket tartanak a határokon és pályaudvarokon.

Az angol rendőrség már több mint 2 ezer problémás szurkolót tiltott el a mérkőzésektől, hogy biztonságosabbá tegyék az eseményt. Az angol csapat első mérkőzése június 16-án lesz Szerbia ellen.

Az aktuális politikai helyzet, például az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktusok miatt a biztonsági kockázatok növekedtek, és Németország mindent megtesz, hogy a torna biztonságos legyen – teszik hozzá.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#eb#anglia#szurkoló#németország#rendbontás#szerbia

Címlapról ajánljuk