Sport

Egy dán miatt nem nyertek a dánok kézilabda BL-t

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 10:30

Sírni csak a győztesnek szabad – Székely Éva legendás mondását tökéletesen betartotta Emil Nielsen.

Hétvégén rendezték meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyet a katalán Barcelona és a dán Aalborg vívott egymással. A finálénak dán hőse volt, mégis katalán győzelemmel ért véget. Merthogy a Barca dán kapusa, Emil Nielsen 8 védést bemutatva megdicsőült. 

Majd a lefújás után örömében elsírta magát.


Aztán így értékelt a Handball Planetnek:

„Nagyon boldog vagyok! Ez egy hosszú szezon volt, úgyhogy nem kis dolog győztesen zárni. Minden poszton világklasszisaink vannak, elvárható, hogy mindig ott legyünk az aranymeccs közelében, persze nem mindig fogunk nyerni. A honfitársaim, az Aalborg csapatának játéka lenyűgözött, sokkal jobbak voltak, mint amire gondoltam. Ahogyan Thomas Arnoldsen vagy Mads Höxer passzolt, és ahogy nyomás alá helyeztek bennünket, bámulatos volt.”

A mérkőzés az olimpia végeztével visszavonuló Mikkel Hansen időntúli szabaddobásával zárult. Minden idők egyik legjobb kézilabdázója úgy állt oda, hogyha nem lövi be, akkor ez volt klubpályafutása utolsó lövése, ha viszont igen, akkor döntetlenre menti a rendes játékidőt, és akár BL-győzelemmel is zárhat.

Nem járt sikerrel, a lécet találta el.


„Elég magabiztos voltam, mielőtt lőtt volna, de azért azt mondanám: megkönnyebbültem, amikor láttam, hogy a lécet döngeti meg – mondta erről a kapus. – Azóta láttam néhány felvételt kétezer-nyolcból, Pekingből… Nagyon hálás vagyok a sorsnak, amiért megállt kilenc gólnál, és nem lett meg neki a tizedik…”

Nielsen itt a 2008-as orosz–dán olimpiai mérkőzésre utalt, amikor Hansen betalált időntúli szabaddobásból.


Hansen tehát nem tudott BL-győzelemmel búcsúzni, de ahogy Toni Kroos, úgy ő is még egy világversenyt ráhúz, és azzal lesz végérvényesen vége a karrierjének. Kroos esetében ez az Európa-bajnokság, Hansennél pedig a párizsi olimpia.

Ami pedig Nielsent illeti, ő valószínűleg sohasem fogja befogni honfitársát a trófeák számában, de ahhoz képest, hogy mennyire kilógott mindig a sorból (nevezték túlsúlyosnak és szétszórtnak, komoly kritikák érték a hozzáállását), már ezzel a BL-sikerrel messze túlszárnyalta a reális elvárásokat.

Nyitókép: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images

#Sport#kézilabda#bajnokok ligája#mikkel hansen#emil nielsen#barcelona#aalborg#olimpia

Címlapról ajánljuk