Sport

Egy korszak véget ér: bejelentette visszavonulását Varga Dénes

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 14:15

Az vízilabdázó az olimpián még ott szeretne lenni, de klubszinten befejezi a sportot.

 

A  Ferencváros vízilabda csapata Facebook bejegyzésben tudatta, hogy Varga Dénes befejezi pályafutását a klubnál. Az FTC idén megnyerte mind a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is, így mondhatjuk, hogy az olimpiai bajnok szélső a csúcson hagyja abba.


Varga Dénes, akárcsak 4 évvel idősebb bátyja, a szintén olimpiai bajnok Varga Dániel az UTE-ben kezdett vízilabdázni. Játszott a Vasasban, a Primorje Rijekában és a Szolnokban is, 2017-ben igazolt a Ferencvároshoz. Az FTC-vel, melynek csapatkapitánya is lett, hatszor nyert magyar bajnoki címet és kétszer Bajnokok Ligáját.

A klubsikerek mellett a válogatottnak is hamar alapemberévé vált. Első meghívóját még 2004-ben, 17 évesen kapta Kemény Dénestől, de az athéni olimpián még nem játszott. Négy évvel később viszont már ott volt a pekingi játékokon és olimpiai bajnok lett a csapattal. Varga Dénes volt az utolsó, még aktív tagja ennek a legendás magyar vízilabdás-generációnak, visszavonulásával lezárul egy korszak.

Egy korszak véget ér: bejelentette visszavonulását Varga Dénes
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


A 37 éves Varga Dénesnél 2022-ben hererákot diagnosztizáltak, de szerencsére a műtétet követően folytathatta az aktív sportot. Klubszinten az idei BL-döntő volt az utolsó hivatalos meccse, de az FTC a későbbiekben rendez egy búcsúmérkőzést is. A válogatottól viszont még nem köszön el a klasszis, a párizsi olimpiára készül, ahol szándékában áll szintén a csúcson befejezni.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Sport#vízilabda#magyar vízilabda#Ferencvárosi Torna Club#Varga Dénes#visszavonulás

Címlapról ajánljuk