Sport

Megérkezett a magyar válogatott Németországba

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 13:17

A magyar válogatott hétfő reggel még Telkiben edzett, majd kora délután elindult németországi szállására, ahol több százan fogadták őket.

A következő napokban Németországban folytatja Eb-felkészülését a magyar válogatott. A nemzeti csapat hétfő este érkezett meg dél-bajorországi bázisára, Weiler im Allgäuba. Az együttes az olimpiára is készült repülőgéppel a viharos időjárás miatt a tervezetthez képest kicsit később landolt a friedrichshafeni reptéren, ahonnan még mintegy egy órányi buszos utazás után foglalhatta el a bajorországi főhadiszállását.


A válogatott fogadására nagyjából 200 fő gyűlt össze, főként helyiek, de környéken dolgozó magyarok is érkeztek. A buszról elsőként Marco Rossi szövetségi kapitány szállt le nagy üdvrivalgás közepette. A magyar válogatott tagjai közül Szoboszlai Dominik érezhette magát a leginkább körülrajongva, de a Németországban játszó Dárdai Márton és Gulácsi Péter aláírását is sokan szerették volna megkaparintani.

A főszereplők már a helyszínen - megérkezett a magyar válogatott Németországba
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 6500 fős, idilli zöld környezetben fekvő Weiler im Allgäu lakói rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat nálunk szállt meg. A falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján hírül adja, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál.

A magyar válogatott érkezése történelmi pillanat a település életében. Nagy büszkeség számunkra, hogy hozzájárulhatunk a csapat felkészüléséhez. Úgy gondolom, hogy nálunk minden adva van a zavartalan felkészüléshez.

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Weiler im Allgäu polgármestere, Tobias Painter.

A hírek szerint az MLSZ elsősorban a remek regenerációs lehetőségek és a kulináris szolgáltatások miatt választotta ezt a bajorországi hotelt. A helyszínen teljes nyugalomban és ideális körülmények között készülhet a válogatott, amit az is szolgál, hogy a csapaton és a stábon kívül más szállóvendégeket a következő időszakban nem fogadnak.

A főszereplők már a helyszínen - megérkezett a magyar válogatott Németországba
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott szerdán nyilvános edzést tart, amelyen a sajtó képviselői mellett, a helyi érdeklődők is részt vehetnek. A csapat szombaton Kölnben kezdi meg az Eb-szereplését Svájc ellen. Következő két mérkőzését pedig Stuttgartban játssza. Előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#németország#weiler im allgäu#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk