Sport

Forma-1: Ezredmásodpercre ugyanolyan időt ment Russel és Verstappen

rtl.hurtl.hu

2024. június 9. 10:00

George Russell és Max Verstappen ezredmásodpercre ugyanolyan időt futott a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzését. 

Holtverseny alakult ki a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzését. George Russell (Mecedes) és Max Verstappen (Red Bull) is 1:12:000 idővel ért célba, mögöttük, Lando Norris mindössze 21 ezredmásodperccel maradt le.

A rajtrácson végül Russell került az első helyre, mert hamarabb érte el az eredmény, mint Verstappen.  A 26 éves Russell karrierje során harmadszor nyert Forma-1-es időmérőt, a Mercedes idén először szerezte meg a pole-t, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a kvalifikációban.

Az időmérő legnagyobb meglepetéseként mindkét Ferrari, a legutóbbi, Monacói Nagydíjon győztes Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. is a második szakaszban búcsúzott.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának otthont adó montreali Gilles Villeneuve pályán 2024. június 8-án, a harmadik szabadedzésen. Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Chiasson

 

#Sport#forma-1#george russell#max verstappen#kanada#Holtverseny#időmérő

Címlapról ajánljuk