Sport

Toni Kroos: „Németország lesz az Európa-bajnok”

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 14:41

A Real Madrid (immár csak volt) középpályása beszélt a visszavonulásáról, kosárlabdáról, illetve a német válogatott erejéről.

Exkluzív interjút készített a Kicker Toni Kroosszal, a klubfutballtól a Real Madrid Bajnokok Ligája-győzelmével, az élfutballtól pedig a német válogatott nyári Eb-szereplésével elbúcsúzó világklasszissal. Íme, a beszélgetés kivonata.

A Bajnokok Ligája-sikerről:

„Fontos, hogy az ember kiélvezze, amikor elér egy nagy célt, ám két napnál tovább nem szabad ünnepelni.”

A német kosárlabda-válogatottat 2023-ban vb-elsőségre vezető kosárlabdaedző, Gordon Herbert látogatásáról:

„Köztudott, mekkora kosárőrült vagyok. Sokat gondolkoztam azon, milyen jó lenne eszmét cserélni más sportágak képviselőivel, és összehasonlítani a különböző sportágakat. Az ilyen beszélgetésekből mindig el tudsz vinni néhány hasznos tippet.”

A Franciaország és Hollandia legyőzése miatti optimizmusról:

„Ez nem arról szól, hogy most hirtelen lettek fiatal tehetségeink. Ha megnézzük a keretet, Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Pascal Gross, Thomas Müller, Niclas Füllkrug vagy éppen én, csupa harminc körüli játékos. Az én szememben az volt a probléma, hogy a különböző típusú játékosok nem passzoltak egymáshoz.”

Az Eb-vel kapcsolatos várakozásairól:

„Jó előérzetem van. Ha az első meccset (június 14-én a német–skót mérkőzéssel indul az Eb – a szerk.) megnyernénk, olyan eufória alakulhatna ki, ami sokáig röpíthetne bennünket. Ha ez nem jön össze, akkor sincs semmi veszve. De mindenképp jól akarunk rajtolni. Ez sajnos legutóbb 2016-ban jött össze. A franciaországi Eb volt az utolsó torna, amikor kijött nekünk a lépés.”

A csoportellenfelek (köztük a magyar válogatott) erejéről:

Mindet le tudjuk győzni.


A közelgő visszavonulásáról:

„Számomra egyértelmű, hogy soha semmiben nem leszek olyan tehetséges, mint a futballban. Azért vonulok vissza, mert egyszerűen azt akartam, hogy úgy emlékezzenek rám, mint a harmincnégy éves Toni Kroos, aki végül a legjobb szezonját játszotta a Realban. Sikerült. Dicséretnek veszem, hogy sokan elsietett lépésről beszélnek.”

Ki lesz az Európa-bajnok?

„Németország.”

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

#Sport#foci#futball#labdarúgás#német válogatott#foci-eb#toni kroos#real madrid

Címlapról ajánljuk