Sport

Marco Rossi elkerülné a 2. helyet: Nyerjük meg a csoportot, vagy jobb a harmadik hely!

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 12:10

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya leginkább az olaszokat szeretné elkerülni a foci-Eb-n.

Marco Rossi 2018. június 19-én vette át a magyar válogatott irányítását Georges Leekenstől. Közel hatéves szövetségi kapitánysága során kivezette a csapatot két Európa-bajnokságra, a Nemzetek Ligájában pedig feljebb léptünk az A-divízióba. Irányítása alatt a válogatott nemcsak az eredmények terén fejlődött, a szurkolók bizalmát is újra kivívta a csapat. 

Az olasz tréner a hamarosan induló németországi foci-Eb előtt a sportitalia.it portálnak nyilatkozott.

Marco Rossi: „Az elmúlt években gyakran sikerült rácáfolnunk a jóslatokra, reméljük, hogy újra megcsináljuk.”
Fotó: Reuters

Elmondta, hogy összességében nyugodt az Eb-rajt előtt, különösen azért, mert úgy tűnik, minden meghívott játékos bevethető lesz. „Azt mondanám, hogy sok szempontból, sok apróságban fejlődtünk. Minden folyamatban vannak persze patthelyzetek vagy enyhe visszaesések, a tendencia azonban felfelé ível. Mindez összességében reményt ad a jövőre nézve, még akkor is, ha nagyon jól tudjuk, kik lesznek a következő ellenfeleink” – mondta a szövetségi kapitány, a svájci válogatottra célozva.

Magyarország az Eb-csoportkörben Svájccal, Németországgal és Skóciával mérkőzik meg. Ezzel kapcsolatban Rossi kifejtette, hogy papíron mind Svájc, mind a házigazda németek erősebbek a magyar csapatnál. Elmondta, hogy Németországnak kiváló játékosai vannak, nagyjából húsz olyan labdarúgóra számíthat, akik a közelmúltban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőit és döntőit játszották. Svájc pedig ugyan nem áll a németekkel egy szinten, de az évek során mindig megmutatta, hogy jól szerepel a nagy versenyeken. 

Nekünk azonban elmúlt években gyakran sikerült rácáfolnunk a jóslatokra: reméljük, hogy újra megcsináljuk. De azt gondolni részünkről, hogy ezen a szinten könnyedén verhetők az ellenfelek, enyhén szólva is elbizakodott hozzáállás lenne.

– foglalta össze Rossi.


Rossi kitért Szoboszlai Dominikra is, és elmondta, hogy habár a Liverpoolban a szezon végén kissé háttérbe szorult, még mindig ő magyar válogatott legfontosabb játékosa. A Pisában játszó Nagy Ádámról is beszélt, véleménye szerint sokan alulértékelik a középpályást, pedig fontos láncszem, aki stabilitást ad a csapatnak. A szövetségi kapitány a Torinotól Kecskemétre kölcsönbe adott Horváth Krisztofert is méltatta.

„Nagyon jó fizikai és technikai adottságai vannak. Idén 10 gólt szerzett a csapatában, úgy gondolom, hogy azon játékosok közé tartozik, akikre érdemes odafigyelni. Ezért hívtam be a válogatottba” – mondta az olasz szakember.

Rossi beszélt arról is, hogy ha van ellenfél, akit el szeretne kerülni egy esetleges továbbjutás esetén, az mindenképpen Olaszország. Viszont ha Magyarország csoportmásodik lesz, akkor jó eséllyel az olaszokkal játszanánk a legjobb 16 között.

Olaszország volt az egyetlen, aki megvert minket a Nemzetek Ligájában, így nem jutottunk be a négyes döntőbe 2022-ben. Ezért inkább szeretném elkerülni a második helyet: nyerjük meg a csoportot, vagy jobb a harmadik hely.

– zárta gondolatmenetét nevetve a magyar a szövetségi kapitány.

Nyitókép: Reuters

 

#Sport#foci#magyar fociválogatott#marco rossi#foci-eb

Címlapról ajánljuk