Sport

„Szalai Attila szerződtetése minden volt a Hoffenheim számára, csak kifizetődő nem” – így állnak a magyar focisták az átigazolási szezon elején

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 13:10

A hírek szerint Kerkez Milost a Manchester United is figyeli, de Szalai Attila jövője még bizonytalan. Dzsudzsák Balázs állítólagos román átigazolásáról megszólalt a menedzsere.

 

A tavaly nyári átigazolási időszak legnagyobb durranása egyértelműen Szoboszlai Dominik Liverpoolba szerződése volt. A támadóért 70 millió eurót fizetett az angol klub, ennyit pedig korábban magyar játékosért még sosem adtak. Bár idén az átigazolási gépezet valószínűleg igazán csak az Európa-bajnokság után pörög majd fel, de már most is vannak biztosra vehető és lehetséges transzferek.


Az már januárban kiderült, hogy Ifj. Lisztes Krisztián idén nyáron a Ferencvárosból az Eintracht Frankfurtba igazol. A napokban azonban nem ő volt az egyetlen magyar játékos, akit bemutatott a csapat, hiszen a Bundesliga csapat Fenyő Noah-t is szerződtette. Ami abból a szempontból nem meglepő, hogy az egyébként magyar-német kettős állampolgárságú középpályás az elmúlt szezonban az Eintracht U19-es együttesében játszott. Fenyővel két évre, míg Lisztessel öt évre szóló megállapodást kötött a klub.

A napokban az is biztossá vált, hogy a magyar válogatott Eb-keretében is szereplő Bolla Benedegúztól elbúcsúzik csapata, a Wolverhampton. Bolla 2021 óta volt az angol klub játékosa, de többször kölcsönadták a magyar szélsőt, a Grasshoppersnek és a Servette-nek is. Utóbbiban az előző idényben 45 meccsen, 5-5 gólig és gólpasszig jutott. Bolla azonban nem volt sokáig csapat nélkül. Néhány nappal később kiderült, hogy a 24 éves, 16-szoros magyar válogatott három évre aláírt a Rapid Wienhez és a 77-es mezt kapta meg.


Vannak azonban olyan játékosok is, akik szinte biztos, hogy igazolnak a nyár folyamán, de hogy hová, az még kérdéses. Ilyen Szalai Attila is, akinek kálváriája tavaly nyáron kezdődött, amikor a Hoffenheim 12 millió euróért megvásárolta a török Fenerbahcétól. A 43-szoros válogatott játékos az elmúlt idényben mindössze négy bajnokin és egy kupameccsen játszott a Hoffenheimben, majd tavasszal a Freiburg kölcsönjátékosaként sem lett jobb a helyzete, csak három mérkőzésen kapott lehetőséget.

Beindult az átigazolási szezon - ez a jövő várhat a magyar focistákra
Szalai Attila Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

„Szalai Attila szerződtetése minden volt a Hoffenheim számára, csak kifizetődő nem” – kommentálta az elmúlt szezon történéseit a napokban a német Kicker. A lap ugyanakkor azt is említi, hogy bár Szalai maradására minimális az esély, egy kimagasló Eb-szereplés esetén még kaphat esélyt a Hoffenheim vezetőségétől, hiszen jövőjéről csak a torna után hoznak végső döntést.

Szalainál lényegesen kellemesebb helyzetben van a válogatott balhátvédje, Kerkez Milos, akit a nagy átigazolási guru, Fabrizio Romano nemrég a Manchester Uniteddel hozott hírbe. Romano arról számolt be, hogy a Manchester United a nyáron biztosan új védőt igaz majd, a posztra pedig Kerkez lehet az egyik jelölt.


A 20 éves játékos 33 mérkőzésen lépett pályára az angol Bornemouthben az előző idényben. A Transfermarkt szerint Kerkez ára jelenleg 20 millió euró.

Beindult az átigazolási szezon - ez a jövő várhat a magyar focistákra
Dzsudzsák Balázs Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

Ha már átigazolások, alaposan felborozolta a kedélyeket az a nemrég napvilágot látott hír, miszerint Dzsudzsák Balázst kinézte magának a román Universitatea Cluj. A magyar válogatottsági rekorder 37 éves Dzsudzsák 2020-ban tért haza nevelőegyesületéhez, a Debreceni VSC-hez. Menedzsere, Vörösbaranyi József így kommentálta a kolozsvári pletykákat: „semmi sem igaz ebből”. A jelek szerint tehát Dzsudzsák a következő idényben is a Debrecen játékosa lesz. 

Niytókép: Magyar Labdarúgó Szövetség

 

#Sport#foci#magyar fociválogatott#focisták#kerkez milos#Szalai Attila#bolla benedgúz#dzsudzsák balázs

Címlapról ajánljuk