Sport

Ezt várja a foci-Eb-től a magyarok BL-győztes ellenfele

rtl.hurtl.hu

2024. június 6. 15:22

A magyar válogatottal egy Európa-bajnoki csoportban szereplő svájciak angol bajnok és BL-győztes védője, Manuel Akanji latolgatta az esélyeket a közelgő Eb előtt. 

Rögtön a második játéknapon, június 15-án megmérkőzik egymással Svájc és Magyarország. Ezért is érdekes magyar szempontból, hogy mit mondott egy St. Gallen-i sajótájékoztatón (amit a Blick szemlézett) Manuel Akanji, a Manchester City és a svájci válogatott védője.

„Fáradt voltam a hosszú szezon után, de a néhány nap pihenés után gyorsan visszatért a motiváció. Jól edzettünk, és jó meccset játszottunk Észtország ellen. Fontos lenne eredményesen rajtolnunk. Azt egyelőre nem mondhatjuk, hogy biztosan bejutunk a negyeddöntőbe, mert a selejtező nem volt valami fényes. Márciusban, illetve most Észtország ellen viszont volt három jó meccsünk, gólt sem kaptunk. 

Éppen ezért nagy az optimizmusunk az Eb előtt.

„Számomra mindegy, hogy három- vagy négyvédős rendszerben játszunk, a csapat a háromvédős felállásban érzi jobban magát. Pillanatnyilag a védősor közepén játszom, amivel elégedett vagyok, mert így akár a középpályára is előretörhetek. De igazából ott fogok szerepelni, ahol szükség van rám.

Ha mindenképp gólt kell szereznünk, akkor akár csatárt is játszom.

„Rosszul venné ki magát, ha a negyeddöntőről beszélnék, aztán elbuknánk az első két meccsünket. De a negyeddöntő a cél, azért küzdünk.”

Nyitókép: Erling Haaland és Manuel Akanji (jobbra) az idei FA-kupa-döntőn (REUTERS/Hannah Mckay)

#Sport#foci#labdarúgás#futball#foci-eb#svájc#magyarország#manuel akanji#manchester city

Címlapról ajánljuk