Sport

Változások sora a veszprémi kézilabdázóknál

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 14:59

Dr. Bartha Csaba személyében új vezérigazgató érkezik a Telekom Veszprém élére. A posztot eddig betöltő Csík Zoltán távozását közleményben jelentették be.

Tavasszal nagy csalódást jelentett a veszprémi kézilabdabarátok számára, hogy a dán Aalborg ellen (összesítésben négy góllal) alulmaradt a Telekom Veszprém, így nem jutott be a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

A magyar csapat tehát még mindig hiába üldözi a BL-trófeát, továbbra is az ezüstérem a legjobb eredmény, amit fel tud mutatni. Legközelebb 2016-ban volt a cél eléréséhez: akkor a döntőben a kilencgólos vezetés is kevés volt a lengyel Kielce ellen.

Ez pedig ha lassan is, de beindított egy láncreakciót. A BL-sikertelenségre hivatkozva távozott a Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt.

A szurkolókat viszont jobban érdekelte a szakmai stáb összetétele. Azon az állásponton voltak, hogy semmiképp sem szabad szerződést hosszabbítani a vezetőedzővel, Momir Iliccsel és segítőjével, Gulyás Péterrel. A Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívására több százan gyűltek össze a Veszprém Arénánál. A szurkolók petíciójukban azt kérték, hogy a klub és irányítói tegyenek meg mindent a szakmai stáb frissítése érdekében.

A vezérigazgató, dr. Csík Zoltán azonban ragaszkodott az edzőpároshoz.

Végül most hétfőn röppentek fel azok a hírek, hogy a Barcelonával három BL-diadalt ünneplő Xavi Pascual ülhet a Veszprém kispadjára, szerdán pedig érkezett a közlemény Csík távozásáról.

Az utód a győri kézilabdaklub elnökeként három BL-győzelmet ünneplő dr. Bartha Csaba lett.

A sportigazgató pedig továbbra is a korábbi világklasszis kézilabdázó, Nagy László, aki a hírek szerint – a szurkolókhoz hasonlóan – az edzőváltást szorgalmazta.

Nyitókép: a 2024-es magyar bajnoki címet ünneplik a veszprémi drukkerek (MTI/Szigetváry Zsolt)

#Sport#kézilabda#veszprém#csík zoltán#bartha csaba#momir ilics

Címlapról ajánljuk