Sport

Húsz éve nem látott helyzetet eredményez Novak Djokovics visszalépése

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 11:10

Térdfájdalmai miatt visszalépésre kényszerült Novak Djokovics a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros negyeddöntőjétől.

Pedig a torna pontját alighanem a szerb fenomén produkálta:


És a torna egyik legizgalmasabb meccse is Djokovicsé. 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0-ra győzött egy ötórás, éjszakába nyúló mérkőzésen az olasz Musetti ellen.

Ezzel akkor egy időre még elodázta azt, hogy Jannik Sinner léphessen a torna után a világranglista élére, de nem sokáig. Hétfő délután ugyanis Djokovics belefutott egy újabb maratoni meccsbe, és a két összecsapáson pályán töltött több mint kilenc óra tenisz kikezdte a térdét. Végül a csapatával arra a döntésre jutottak, hogy nem áll ki a szerdára kiírt, Casper Ruud elleni negyeddöntőben.

Igazán szomorú vagyok, hogy be kell jelentenem, visszalépek a Roland Garrostól.


Sok szerencsét kívánok a játékosoknak, akik ezen a héten versenyeznek. „És szeretném megköszönni a szurkolók elképesztő szeretetét és támogatását” – üzente a szerb a nagyvilágnak.

A visszalépés azt jelenti, hogy 20 éve most először fordul elő, hogy nem a Nadal, Djokovics, Federer, Wawrinka négyesből kerül ki a francia nyílt teniszbajnokság győztese. 2004-ben az argentin Gastón Gaudio diadalmaskodott.

Nyitókép: A szerb Novak Djokovics a földön az argentin Francisco Gerundolo elleni játszma közben. (MTI/AP/Christophe Ena)

#Sport#tenisz#Roland Garros#francia teniszbajnokság#novak djokovics#roger federer#rafael nadal#stan wawrinka

Címlapról ajánljuk