Sport

Callum Styles: Az egyik legjobb szurkolótábor a magyar

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 15:36

Interjút készített a magyar válogatott Eb-re készülő játékosával a tekintélyes FourFourTwo.

Interjút készített Callum Stylesszal, a magyar válogatott Eb-re készülő játékosával a tekintélyes FourFourTwo. A Barnsley középpályása ebben felidézte, hogyan került képbe a magyar válogatottnál. „Tudtam, hogy az anyai nagymamám ott született – a családomnak az a része mind magyarokból áll.” 

Aztán amikor a Barnsley-hoz került, interjút adott az egyik meccsre készített kiadvány szerkesztőjének, ő pedig megírta a sztorit. Ezt annyira felkapták, hogy eljutott Styles híre Magyarországra. A magyar válogatottól megkeresték a középpályást, aztán felgyorsultak az események.

Az útlevelemet el kellett intéznem, de az edző (Marco Rossi) felhívott 2021 novemberében és azt mondta, hogy márciusban már számítana rám.


Emlékszem, azt válaszoltam neki: »Úgy érti, megnézne engem?« Mire ő: »Nem, játszatni szeretnélek!«

Az interjúból az is kiderül, hogy a középpályás akkor járt először Magyarországon, amikor bemutatkozott a magyar felnőtt-válogatottban. „Még 2020-ban a párommal azt terveztük, hogy ellátogatunk Budapestre, aztán beütött a koronavírus, így ez elmaradt.”

Styles 21 éves volt ekkor, és először azt hitte, be kell érnie a magyar U21-es válogatott meghívójával, ám Marco Rossi gyorsan egyértelművé tette, hogy a felnőtteknél van rá szükség.

„A stadion hihetetlen volt. Hatvanezren férnek be, és még barátságos meccseken is megtelik. Az egyik legjobb szurkolótábor a magyar, amelyet valaha láttam. A város is gyönyörű. A barátnőm és a családom is elutazott, hogy megnézzék a debütálásomat, aztán egy hajótúrán vettek részt. Egyszerűen fantasztikus volt.”

„Nem beszélek folyékonyan magyarul, szerencsére a világon mindenki érti az angol nyelvet. Az Európa-bajnokság miatt kicsit ideges vagyok, de ez egy óriási színpad, és élvezni kell a lehetőséget. Olyan élmény lehet, amit sohasem felejtesz el. Akkor sem, ha már rég visszavonultál.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#futball#labdarúgás#magyar válogatott#foci-eb#callum styles#marco rossi#európa-bajnokság

Címlapról ajánljuk