Sport

Marco Rossi a tehetséges játékosokról: Azt hiszik magukról, hogy fenoménok, majd hónapokra eltűnnek

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 11:06

Erős kritikát fogalmazott meg a válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Mol Pályán Kívül című podcast vendége volt, ahol karrierjéről és a nemzeti csapatról beszélt. Rossi részletesen mesélt gyerekkoráról, játékos-karrierjéről és edzői pályafutása kezdetéről, majd arról, hogyan lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, írja a Nemzeti Sport.

Kiemelte a fiatal magyar játékosokkal kapcsolatos véleményét, és hangsúlyozta, hogy fontos a helyes mentalitás. Példaként említette Szoboszlai Dominikot, aki soha nem elégszik meg a teljesítményével, keményen dolgozik, és ezt az erőfeszítést Angliában is bizonyította. Rossi szerint a fiataloknak a maximumra kell törekedniük, és tanulniuk kell Szoboszlai hozzáállásából.

A nyári Európa-bajnokságról is beszélt, különösen a Skócia elleni esélyekről. Hangsúlyozta, hogy bármi megtörténhet egy meccsen, és arra ösztönzi a játékosokat, hogy emelt fővel és bátran küzdjenek, büszkén képviselve Magyarországot, melynek gazdag történelme és értékei vannak. Rossi bízik benne, hogy van esély túljutni a csoportkörön.

Nyitókép: Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

#Sport#marco rossi#válogatott#játékos#kritika

Címlapról ajánljuk