Sport

44 gól egy meccsen? Két magyar bajnokavatón is roppant érdekes eredmény született

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 29. 20:45

A Bács-Kiskun megyei U14-ben 43-1-re verte a Kerekegyháza a Pálmonostorát, míg a budapesti futballbajnokságban a Szent István II. 17-2-re mosta le a Gázgyár-kettőt. 

A magyar futballsport két érdekes meccseredménnyel is szolgált az elmúlt napokban.

A Telex vette észre a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbankjában, hogy a Bács-Kiskun megyei 14 év alattiak korosztályában a 18. fordulóban, május 25-én, szombaton Kerekegyháza 43-1-re verte Pálmonostora U14-es csapatát. Ez azt jelenti, hogy a Borbás Gáspár Sporttelep pályáján nagyjából kétpercenként született egy gól, ami figyelemreméltó teljesítmény, tekintve, hogy 44-szer kellett két perc alatt kezdőrúgást elvégezni és eljutni a kapuhoz és gólt is rúgni.

A Telex cikke szerint az is említésre méltó, hogy pont egy 43-1-es meccs kellett ahhoz, hogy a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság északi csoportjában a Kerekegyháza legyen a bajnok, mert így épp eggyel lett jobb a gólkülönbségük, mint a dobogó másodk helyére utasított Miklósi GYFE-nek.

A 444 beszámolója szerint az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottsága és Fegyelmi Bizottsága már vizsgálja a budapesti futballbajnokság IV. osztályában lejátszott Szent István II.-UDSE-Gázgyár II. mérkőzést. A meccsen 17-2-re nyert a Szent István II., és csakúgy, mint a Bács-Kiskun megyei U14-ben, itt is pont ekkora gólkülönbség kellett ahhoz, hogy a BLSZ-IV bajnoka legyen a győztes csapat.

A fővárosi meccseredmény felülvizsgálata tart, Szőnyi Gábor versenybizottsági titkár előzetesen arról tájékoztatta a 444-et, hogy 

fogadási csalás gyanúja nem merült fel a mérkőzés kapcsán.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

#Sport#futball#bundagyanú#bajnokság

Címlapról ajánljuk